Grillede rejer i rispapir

Den 23. december er en tradition, hvor vi fejre vores børn og deres venner, vi bager julebag triller konfekt og deler gaver ud. Sidste år var ønskede til aftensmaden grillede kyllingespyd i peunutbutter og rispapirruller fra Sensebogen “Festlige retter”. Børn elsker at rulle mad i rispapir, så det er også noget du kan hygge med i sommerferien.

Hvad skal du bruge
4 personer
tørrede nudler
16 store rejer, afskallet
Salt og peber
1/2 dl. sojasovs
1/2 dl.  riseddike
2 spsk. fibersirup gold eller honning
2 hvidløg, hakket
1 spsk hakket frisk ingefær
1 tsk sesamfrø (valgfri)
1 tsk hakket koriander (valgfri)
2 teskefulde asiatisk sesamolie
8 rispapir
4 romaine salat blade, revet
32 små mynteblade
1 agurk, skrællet og julet
1 gulerod, skrællet og julet
Hvordan gør du
I en skål dækkes nudler med varmt vand og lad det stå i  blød, 5 minutter. fjern vandet og lad det stå med et viskestykke til det skal bruges.
Start grillen og læg rejerne på med salt og peber og lidt olivenolie ved moderat høj varme, indtil de bare er kogt igennem, ca. 2 minutter pr. Side. Afkøles, og skær derefter hver reje halvt i gennem.
Bland sojaen med riseddiken, honning, hvidløg og ingefær, sesamfrø og og sesamolie.
Læg rispapir i vamt vand så det bliver blød, læg det derefter på et skærebræt og arrangere 2 stykker salat på 1/3 af rispapir. Top med nogle nudler, rejer, mynte, koriander og gulerod. Rul omslaget ind i enderne, mens du ruller. Dæk med et fugtigt papirhåndklæde. Gentag med de resterende . Skær hver rulle halvt og og dyp dem i sausen.