Har du bær i fryseren?🍓 🍑 🥝 🥭

Så får du her en nem ide til dessert eller morgenmad, du kan lave på få minutter

 

Typer af frugter, der fungerer bedst

Mange frugter er søde nok til, at du kan bage dem uden tilsat sukker.

Tranebær og rabarber, får brug for noget sødemiddel eller søde det med f.eks jordbær.

 

Mine favoritter er hindbær, blåbær, mango og brombær.

Stenfrugt som ferskner, blommer osv.

Rabarber om foråret.

Æbler, pærer og tranebær om efteråret

I denne uge taler jeg om antiinflammatorisk kost på holdene, så er det naturligt at kigge på

fermenterede fødevarer som kimchi, kombucha og surkål, som er meget populære – og det samme gælder for kefir. Men hvad er kefir egentlig? Hvad er det godt for?

Kefir er et fermenteret mælkeprodukt tilsat bakterie- og gærkultur, ordet “kefir” stammer fra tyrkisk og betyder “at have det godt”.

Probiotika i kefir gavner din tarmsundhed

Syrnede mælkeprodukter som kefir indeholder probiotika, som er en række mikroorganismer med sundhedsfremmende effekter. Kefir er især rig på en række forskellige mælkesyrebakterier. Probiotika gavner sammensætningen af dine tarmbakterier hvilket kan forebygge en række tarmproblemer og derudover stimulerer probiotika immunforsvaret.

Kefir indeholder calcium og kombineret med D-vitamin tilskud forbygger knogleskørhed, som rammer 1 ud af 3 kvinder efter overgangsalderen.

 

Min ”mælke blanding”blanding

1 portion morgenmad eller til 2 person som en dessert

  • 1 dl kefir (køber den hos supermarked)
  • 1 dl græsk yoghurt 2 % (skyr kan også bruges)
  • 2 spsk hytteost
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk sirup eller honning
  • 1 spsk citronolie

Anretning

Mælkeblanding , 1 spsk. mysli som topping på 50 gram frugt

280 kcal – protein 24 gram – kulhydrater 59 gram – fedt 16 g