Denne lidt usædvanlige salat fik vi til vores kursus med vildt kød, men passer til alt slags kød og er bestemt en som bliver fast på menuen her hjemme
Spinat- valnøddepesto:
75 g frisk spinat
50 g valnødder
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
saft af 1 citron
salt og peber
1 kg jordskokker
1 spsk. olivenolie
Salt
hel parmesanost
1. Start med pestoen. Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom spinat, valnødder, parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør, og tilsæt gradvis olien, mens der blendes til en grov pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
2. tænd ovnen på 200 grader.
3. Skrub jordskokkerne rigtig godt – det er vigtigt, at de er helt fri for jord. tør dem godt, og vend med olivenolie. Fordel jordskokker på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, og bag i ovnen i ca. 30 min.
4. Vend de bagte jordskokker med spinat-valnøddepesto, og top med friskhøvlet parmesanost.
