🟢 Kyllingefrikadeller med gulerødder, quinoa og rød karry (24 stk)
📝 Ingredienser
- 400 g kyllingefars
- 200 g revet gulerødder
- 80 g hakket løg
- 60 g kogt quinoa
- 1 æg
- 1 spsk rød karrypasta
- En håndfuld frisk persille, hakket
- Salt og peber
- Sesamolie til stegning
👩🍳 Sådan gør du
-
Forbered grønt:
Riv gulerødderne groft, og hak løget fint. -
Rør farsen:
Kom kyllingefars i en stor skål. Tilsæt revet gulerod, hakket løg, kogt quinoa, hakket persille, æg, rød karrypasta, salt og peber. -
Bland godt:
Rør farsen grundigt sammen, så den bliver ensartet. Lad den evt. trække i 10 minutter, så den sætter sig lidt. -
Form frikadeller:
Tril ca. 24 små frikadeller med fugtede hænder. -
Steg:
Varm lidt sesamolie op på en slip let-pande ved middel varme. Steg frikadellerne 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. -
Server:
Server lune med fx en sprød salat eller dampede grøntsager.
🔍 Tip
- De egner sig godt til madpakker og kan fryses.
- Du kan variere krydderi: Prøv fx grøn karry, spidskommen eller friskrevet ingefær.
Kylling frikadeller
