kylling, kokos & grøn bønne bønner

kylling, kokos & grøn bønne bønner
(6 portioner)
En cremet, mættende og hormonvenlig ret, der passer perfekt til 30 dages reset.
Hvad skal du bruge
  • 800 g kyllingeoverlår uden ben (helst med skind for sprødhed)
  • 10 fed hvidløg, fint hakket
  • 400 ml fuldfed kokosmælk
  • 400 ml vand
  • 4 laurbærblade
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 8 spsk tamari/soja og fiskesauce
  • 2 cm frisk ingefær, fintrevet
  • Frisk chili efter smag
  • 600 g grønne bønner, toppede men ikke halverede
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 4 forårsløg, fint skåret
Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 220°C (200°C varmluft). Kom hvidløg, kokosmælk, vand, laurbærblade, æblecidereddike, kokosaminos, ingefær og evt. chili i en stor ovnfast pande. Læg kyllingen i med skindsiden nedad i et enkelt lag
2. Dæk med låg og bag i ovnen i 15 min.
3. Tag panden ud, skru ovnen op til 240°C (220°C varmluft).
Tilsæt grønne bønner og peberfrugt, rør det ned i saucen. Læg kyllingen ovenpå med skindsiden opad. Dæk til og bag yderligere 10 min.
4. Fjern låget og bag 10–12 min., til kyllingen er gennemstegt og skindet gyldent. Ønsker du ekstra sprødt skind, kan du tænde grillfunktionen i de sidste par minutter.5. Smag til med evt. ekstra kokosaminos, chili eller lidt havsalt. Lad retten hvile i 10 min. inden servering.
Drys med forårsløg.
Næringsindhold pr. portion (ca.)
(beregnet på 6 portioner)
Pr portion: 305 kcal – Protein: 26 g – Fedt: 18 g – Kulhydrat: 7 g- Fibre: 4 g