Tilberedningstid: 10 min.
Bagetid: 15–20 min.
I alt: ca. 25 min.
Antal portioner: 4

Hvad skal du bruge

  • 6 store friske figner (ca. 350 g), skyllet og halveret
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 kvist rosmarin (eller ca. 1 tsk finthakket frisk rosmarin)
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk smør (til at smøre fadet)
  • 25 g valnødder, grofthakkede
  • 400 g græsk yoghurt (2 % eller 10 %, alt efter præference)
  • Friske mynteblade til pynt (valgfrit)

Hvad skal du gøre

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (alm. ovn).
  2. Smør et ovnfast fad med smør.
  3. Læg de halverede figner i fadet med skæresiden opad.
  4. Dryp citronsaften over fignerne.
  5. Drys med rosmarin og dryp honningen jævnt over alle fignerne.
  6. Sæt fadet i ovnen på midterste rille og bag i 15–20 minutter, afhængig af størrelsen på fignerne. De skal være bløde og nærmest marmeladeagtige i konsistensen.
  7. Tag fadet ud, og servér straks med græsk yoghurt, hakkede valnødder og lidt af den varme sirup fra fadet.
  8. Pynt evt. med lidt ekstra honning og friske mynteblade.

Servering

Server som dessert, en luksuriøs morgenmad eller et lille hyggeligt indslag til eftermiddagskaffen.

Her er det samlede næringsindhold for hele opskriften på ovnbagte figner med honning, rosmarin og yoghurt – afhængigt af hvilken yoghurt du vælger:

Næringsstof Opskrift m. yoghurt (8 g protein pr. 100 g) Opskrift m. yoghurt (10 % fedt, 6 g protein pr. 100 g)
Energi i alt 827 kcal 1067 kcal
Protein i alt 38,7 g 30,7 g
Fedt i alt 28,6 g 68,6 g
Kulhydrat i alt 103,2 g 99,2 g
Energi pr. portion 207 kcal 267 kcal
Protein pr. portion 9,7 g 7,7 g
Fedt pr. portion 7,2 g 17,2 g
Kulhydrat pr. portion 25,8 g 24,8 g

👉 Kort sagt:

  • Yoghurt under 2 % → giver et mere proteinrigt, kalorielet resultat.
  • Yoghurt 10 % fedt → giver en mere cremet og fed dessert, men med færre proteiner.