Amanda fik et nyt liv som model med SENSE

Et nyt liv som model med Sense

Som model har jeg i mange år haft nogle ekstreme udsving i min kost. Det betød at jeg havde nogle meget strikse perioder, hvor jeg udelukkende levede af grøntsager, og dyrkede enormt meget motion. Når det blev for meget, så skiftede jeg den sunde livsstil ud med alkohol og Oreo kiks. Den mest ekstreme ændring var da jeg besluttede mig for at leve som veganer.

Fra den ene dag til den anden spiste jeg udelukkende plantebaseret kost. Jeg tog ikke kosttilskud, og det skænkede jeg ikke en tanke. Det eneste vigtige for mig var det ydre resultat og mine mål. Denne ustabile livsstil resulterede i nogle alvorlige helbredsmæssige konsekvenser trods min alder af 24 år. Jeg vil gerne dele dette forløb med jer for at skabe opmærksomhed omkring konsekvenserne lyn-kur på lyn-kur har på dit egentlige helbred, og ikke bare tallet på vægten.

2016

Efter fem måneder som veganer var jeg afkræftet, små syg og ugidelig. Jeg var en helt anden Amanda, og det var noget, som jeg havde været i en længere periode. Jeg har altid været en energisk og sporty pige, og pludselig kunne jeg ikke engang gå op ad trapperne i opgangen uden at føle smerte i mine muskler, og blive ualmindelig træt. Jeg havde ondt alle vegne og jeg var uoplagt hele tiden. Jeg forsøgte at skære ned på min kost, og komme tilbage i min gamle form, men der var bare intet som virkede. De lyn-kure som jeg normalt kunne smide et par kilo på virkede ikke længere. Jeg var kørt fast, og det gjorde mig utrolig frustreret. Jeg faldt langsomt ned i hvad der føltes som et sort hul, og jo mere jeg pressede mig selv, jo mere galt gik det. Jeg tog mere og mere på. Jeg havde ikke noget der lignede energi, og jeg kunne ikke se en udvej på det. Efter måneder med dette, opfordrede min mor mig kraftigt til at tage til lægen, da hun bekymret så til at det blev værre dag for dag.

Hos lægen fik jeg taget nogle forskellige blodprøver, som hurtigt kunne give mig nogle svar, at arbejde med. Hovedårsagen til mine smerter og manglende energi i de foregående måneder var et resultat af ekstrem jernmangel. Det skyldtes min kost igennem lang tid, hvilket gjorde at min krop havde svært ved at optage vitaminer og mineraler. Jeg havde fysiske symptomer på langvarig stress, og hver gang jeg prøvede at ”komme op på hesten igen”, og tilbage på en streng kur, så prøvede min krop at fortælle mig, at den ikke kunne holde til mere. Mit immunforsvar var enormt svækket, og jeg husker det som en tid, hvor jeg aldrig rigtig var på toppen.

Det tog mig lang tid at komme ovenpå igen, og jeg følte at noget var ændret i min krop. Jeg begyndte at spise efter Sense principperne, hvor jeg pludselig skulle mærke efter på min krop. Jeg havde fuldstændig mistet min naturlige intuition mht. mad, og jeg havde utrolig svært ved at mærke følelsen af, hvornår jeg egentlig var sulten. Før i tiden havde jeg jo enten ignoreret min sult eller overspist.

Det gjorde det til en kæmpe udfordring at gå fra lyn-kure til et seriøst langsigtet vægttab med. Jeg skulle pludselig til at finde ro og tålmodighed, og det var noget nyt og (svært).  Jeg var jo vant til at det hele var så intenst, og gik så hurtigt. Jeg blev også ked af det, fordi jeg indså at jeg rent faktisk havde behandlet min krop rigtig dårligt, og ignoreret alle de signaler den sendte. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne have så voldsomme konsekvenser.

Da jeg nu heldigvis er på den anden side, forstår jeg i langt større grad vigtigheden af at tage sin krop seriøst og ikke blive ved med at springe over, hvor gærdet er lavest. Det lyder som en kliché, man ikke gider at høre, når man bare gerne vil tabe sig hurtigt. For mit vedkommende ser jeg det som en langsigtet investering, som om muligt er den vigtigste investering jeg har gjort mig.

Jeg håber at min historie kan hjælpe andre med at slippe forestillingen om at lynkure er vejen frem. Det er mit indtryk at enormt mange mennesker godt ved hvordan de skal spise. Det vidste jeg jo et eller andet sted også godt. Jeg havde bare ikke værktøjerne til at styre det. Jeg kunne ikke føre et normalt spise mønster. Det skulle enten være ekstrem kur eller helt over i den anden grøft. Det kræver viljestyrke, tid og fokus, men når først du har det – eller bliver hjulpet af Lone til at få det. Så er du klar til at lærer at spise Sense. Det er nemlig noget mange kan lærer – det har jeg

Hilsen

Amanda