Denne fejl må du ikke begå, når du vil ændrer vaner

Det er dét, der går galt, når du prøver at ændre vaner.

Påsken er ved at være slut, og du har måske været i gang med alle forårs forberedelserne, som indebærer den store udskiftning af store striktrøjer til fordel for forårstøjet, der er gemt godt væk bagerst inde i skabet. Måske du er kommet frem til den ærgerlige konklusion at tøjet strammer, som resultat af for mange påskeæg, en lang vinter, travlhed på jobbet privat – whatever. Faktum er at du ikke længere er samme størrelse som sidste år, og ikke har lyst til at din forårsudskiftning af tøj skal være til nummeret større.

Næste step i forårsforberedelserne er således at tage en beslutning om hvorvidt du vil:

  • Købe tøjet i en større størrelse Hoppe på en hurtig kur
    Tage en real beslutning om et seriøst vægttab, der vil resultere i et reelt og holdbart vægttab, som du vil sætte pris på til sommer, når du står i badetøjet.

Jeg kan forestille mig at mine ovenstående 3-trins muligheder fremstår en smule holdningspræget, som jeg må indrømme er med fuldt overlæg. Det skal ikke være en løftet pegefinger, men derimod en venlig og (kærlig) påmindelse om hvad der sker, når man hopper på en hurtig kur. At acceptere at man er gået en størrelse op er helt i orden såfremt man har det godt i sin krop, og det ikke begrænser selvtilliden eller helbredet.
Men den hurtige kur derimod….
Forud for beslutningen om de mange restriktioner og robot-agtige start på tilværelsen, skal man liiiige tømme slikskuffen, så den ikke er der længere, eller have en sidste snyde-dag, og vupsi ned på tanken og hente den Marabou, og så er det også slut. Men det er det bare ikke rigtig.. fordi så skulle man også købe noget med til børnene og manden, og så var der alligevel noget tilovers. Så skulle du starte på den sunde uge mandag, og så kommer der en KÆMPE regning ind af døren, som du ikke kan betale uden at spise noget usundt, fordi det virkelig gjorde fysisk ondt… Og så har vi den onde cirkel igen.

Når alt kommer til alt, så handler det om den mentale tilgang til et vægttab, som man gerne vil realisere for sig selv. Hvis du ser på vægttabet som noget positivt du gør for dig selv, fordi du ved at det vil gavne dig i sidste ende, så vil du sidde med en anderledes indstilling når du skal betale regningen. Så vil tankemønsteret forme sig til ”hvis jeg skal betale denne regning OG spiser en halv plade marabou, så ved jeg at jeg vil blive trist og sur på mig selv efter, hvilket er en følelse jeg ikke vil byde mig selv”.

For at blive sommerklar har jeg udarbejdet en forebyggelses strategi, så du vil kunne ændre din vaner for altid.
Den består af redskaber, som skal gøre den evige YOYO vægt til et overstået kapitel.

Kom på mine opstartshold eller til næste uges inspiration for at høre mere:

Alting hænger sammen
Indtil sommerferien vil vi tage nedenstående emner op
Sammensætning af kosten i SENSE med forslag til nemme retter
Målsætning
Finde årsagen til at du falder af hesten, så du kan undgå det fremadrettet
Lære at kende tegnene på evt. kommende tilbagefald?
Hvordan opbygger du en stabilitet, så du kan klare skærene i stormvejr?
Søvn
Planlægning af mad
Tanker: alle slanke kan spise hvad de vil, så jeg kan spise når jeg har tabt mig
Hvordan finder jeg lysten til success
Sukkertrang om eftermiddagen, om aften, på vej ….
Ugens grøntsag – hver uge

Derfor du lyst til sukker læs med her:

Metoden der virker
Efter påske starter vi nye hold op, hvor der bliver fokus på et stabilt blodsukker og tab af de overflødige kilo på den sunde måde.

Opstartshold i april måned

Lyngby 3. april kl. 18:15-20
Husum 4. april kl. 18:15-20
Østerbro 5. april kl. 18:15-20
Ølstykke efter aftale

Find adresserne her