Et liv i kasser

Deler du også dit liv op i kasser? Har du lange knokleuger, hvor du nøje planlægger hvert vågent minut således, at du på normeret tid kan nå dine mål? Kolde og mørke uger, hvor du er tappet for energi og minimal motivation, men tvinger dig selv op i fitnesscenteret for derefter, at lande sukker kold på sofaen med lyst til alle de usunde sager, som du bare ikke MÅ spise i disse sunde uger?

Synes du også det lyder som en svær og hård måde at føre en hverdag på? Mange af mine medlemmer møder op på mine hold første gang, overbevist om at ”de faktisk godt ved hvad der skal til”, og at det er den kolde tyrker, som er meget lig ovenstående scenarie. Nogle ubehagelige ”ØV” uger, som bare skal overstås, så man kan sætte et veltilfreds flueben ud fra ”smid 5 kilo”  på to-do listen, og SÅ skal vi hygge os. Så kan vi leve glade og tilfredse med situationen.

Ledelsesrådgiver og forfatter til blandt andet ”Mindfulness i hverdagen” Charlotte Mandrup forslår, at vi helt dropper, at dele vores liv op i enten ”fri” eller ”arbejde”.

 

Ved hjælp af mindfulness kan du blive bedre til at fokusere på, at opnå et sundt vægttab således, at det at tabe sig, ikke er lig med at aflive al livsglæde og livskvalitet. At tabe sig og leve sundt, må ikke opfattes negativt og som en periode, der blot skal overstås.

 

Det er ligegyldig hvor mange step du tænker frem i din hverdag, og hvor mange ekstra sunde alternativer du har med i tasken til, når slik skålen bliver sat frem på arbejdspladsen. Nægter du dig selv al hvad du har lyst til, og fjerner du alle dine gamle vaner på én gang, så vil du automatisk øge lysten til netop alle disse ting. Det er med andre ord opskriften på, at spænde benfor sig selv.

 ”Hvis livet er noget, der i lange perioder blot skal overstås, bliver man let til en automatisk reagerende overlevelsesmaskine, og det er der ikke meget sjov i siger Charlotte Mandrup, der heldigvis også har et bud på, hvad man gør, hvis man har det sådan”.

 Så hvad kan vi gøre?

Først og fremmest handler det om, at sørge for nydelse hver eneste dag. Charlotte Mandrup kalder det ”den perfekte 24-timers cyklus”. Vi skal tage ansvar for, at bringe glæde ind i de små ting i hverdagen.  Forsøger du at tabe dig, og er det så en straf, fordi du bare ELSKER mad? Så overfør din madglæde til sunde retter og find tid til, at eksperimentere og lade dig inspirere. Sørg for at din hverdag indeholder motion, hvile, nydelse, arbejde, underholdning, anstrengelse og inspiration. Denne 24-timers cyklus gør det muligt at være til stede med sliddet, fordi det er så kort en periode, lyder rådet fra Charlotte Mandrup.

 

Min inspiration til denne artikel kom efter jeg udmattet og rejselysten genså filmen ”Spis, bed, elsk” med Julia Roberts. Da Julia Roberts træt på livet ankommer til sin første destination i Italien, møder hun en lokal, som fortæller at hele reklamebranchen nyder godt af måden vi har tendens til at dele livet op. Den lokale italiener kommer med et eksempel på hvordan reklamer, der indfanger begrebet ”hygge” giver os lyst til, at nyde godt af det pågældende produkt til uendelighed, så vi forpustet ender på sofaen med dårlig samvittighed, fordi vi har spist 4 pakker Oreo, som familien i reklamen kontrolleret hyggede sig med. Den lokale iltaleners gode råd er at flette lidt af det gode ind i hverdagen, og dermed som Charlotte Mandrup råder os til ”at droppe kasserne”.

 

Jeg vil personligt forsøge, at tage Charlotte Mandrup og den lokale italieners gode råd til mig, og fremover drysse glimmer over den daglige hverdagstrummerum. Jeg skal huske, at stoppe op og nyde hvor jeg befinder mig, spise én oreo hvis det er dét jeg har lyst til, og sidst men ikke mindst spise en masse sund lækker mad, som giver min krop energi og næring.