“Det er SIMPELTHEN så hårdt at komme i gang efter ferien”

Løbende vil medlemmerne på holdene skulle finde frem til hvilke vaner, de skulle arbejde med, for at komme frem til deres optimale sundhedsmål.

Nu skal sandalerne og badetøjet lige så stille til at pakkes væk og erstattes med arbejdstøjet i stedet. Når det er sagt er det måske ikke alle sommerens gode ting vi skal skille os af med helt endnu. Du har måske haft en aktiv ferie i det gode vejr? Eller du har måske eksperimenteret med en masse gode sommersalater?

Et glas hist og her

Et glas rosévin eller hvidvin i solen er for mange indbegrebet af hygge og sommer. Er trangen til kølig vin i aftensolen ikke helt aftaget efter ferien kan du heldigvis forlænge hyggen lidt endnu. Det er dog ikke hensigtsmæssigt at drikke alkohol hver aften, og der kan du erstatte vinen med en alkoholfri mojito eller en frisk lemonade. Butikkerne bugner med alkoholfrie hvidvine, som smager himmelsk, og ikke forringer din forbrænding som alkohol gør. Ønsker du et varigt vægttab skal du vælge dine yndlings ’syndere’, og virkelig nyde dem når du giver dig selv lov. Er et glas kølig hvidvin noget du virkelig skal kæmpe for at undvære, vil jeg ikke tvinge dig til det. Når det er sagt skal dine yndlings nydelse holdes til et minimum, og ikke mere end 1-2 glas om ugen.

#SØVN

For Alice er det er fristende lige, at se en film færdig i fjernsynet, eller få læst de seneste nyheder på nettet. Men hvis du har et ønske om, at vågne op frisk og veludhvilet, så bør du nok droppe de vaner.

Der er nemlig et helt specifikt tidspunkt, hvor du bør smide, hvad du har i hænderne og hoppe i seng. Tidspunktet afhænger af, hvad tid du skal op næste morgen – men det betyder bestemt ikke, at du bare skal regne 8 timer frem.

Så Alice har besluttet at hun går i senge hver aften inden kl. 12

#Hvad gør mig glad

Lene og mange af mine søde medlemmer er pensionister, og de kan spise på den følelse, at de ikke har planer for den kommende dag. Så et forslag fra en af medlemmerne, var at lave en LISTE OVER ALLE DE TING DER GØR DIG GLAD

  1. Dagslys, luft. Det venter alt sammen lige uden for din dør. Så frigør dig selv fra sofaen, og gå ud i verden. Lad mobilen blive hjemme, og find noget vand eller en park, du kan slå dig ned ved. Det er okay ikke at tænke på noget. Nogle gange er livet bare at trække vejret og være til. Hvorfor ikke gøre det, mens du får lidt frisk luft i lungerne.

    Shopping, virker altid på mig, men lidt dyrt

    Cafebesøg med en god veninde, søster …

    Giv dig hen til din hobby

    Lad mig høre hvad der gør dig glad

#10.000 skridt

Daisy og Gurli har besluttet, at de mange skridt de har gået i ferien vil de forsætte med.

Gør det til et mål at være ude minimum 60 minutter dagligt. Gå en lang tur efter aftensmaden, og gør dermed en stor distance til sofa og fjernsyn. Hvor mange skridt du går er DIT MÅL.

Find en i facebook grupperne at gå med og få nye venskaber

“Efter vores gåtur på 3,7 km havde Jytte lavet frokost med spidskålroulade med tun, samt dejlig frisk salat, tak for en dejlig eftermiddag med ny inspiration”

#NEJ, NEJ, NEJ!

Grete fra Husum har besluttet sig for at sige NEJ TAK til kage ikke fordi det er forbudt, men hun har faktisk ikke lyst.

Flere oplever at de ofte forpligter síg til noget, som de faktisk ikke har lyst til

Jeg ved ikke om det er et kvindefænomen, men jeg oplever også, at vi i højere grad end mænd forpligter os til noget vi ikke har lyst til. Vi hjælper selvom vi egentlig ikke har tid eller overskud, og så ærgre vi os bagefter over, at have givet køb på vores frihed.

Ja, jeg vil utrolig gerne hjælpe dig med at flytte
Ja, der er da ikke noget jeg hellere vil end at bage en kage til næste møde
Ja, selvfølgelig står jeg for underholdning til julefrokosten, ligesom jeg har gjort de sidste mange år“….

NEJ, NEJ, NEJ!

Hvis du vil holde fast i den fantastiske følelse fra ferien…friheden, uden forpligtelser og uden dårlig samvittighed, så er der faktisk kun en ting du skal gøre.

Du skal øve dig i at sige nej. 

Og et nej er faktisk ikke forpligtet til at komme med en forklaring.
For det ér grund nok, at du ikke har lyst.
Det har selvfølgelig nogle konsekvenser, men oftest kan de ikke måle sig med tabet af din frihed og din DIG-tid.

#Planlægning er nøglen til vægttab succes!

For dig  er success med vægttabet måske lig med planlægning?

En travl morgen kan give stress, og du tager fat i det, der lige er tilgængelig. Negative tanker kommer snigende, dagen er alligevel ødelagt, jeg starter SENSE i morgen.

Hvor gik det egentlig galt? Forberedelse er nøglen til succes

Start din dag med en højre

Kan du køre bil med en tom tank? Selvfølgelig ikke. Så hvorfor lader du din krop løbe tør dag efter dag? Det gamle ordsprog, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, er for mange sandt. At spise morgenmad vil betyde for mange færre af de tomme kalorier, som du ellers kunne have tankeløst greb.

Ankommer til arbejde efter at have spist morgenmad vil forbedre produktiviteten og fokusere. Du siger, at du ikke har tid til at spise morgenmad? SENSE bøgerne og instagram #SENSEmorgen tilbyder mange lækre og enkle morgenmad opskrifter, der tager mindre end 10 minutter at forberede.

Opret nye sunde vaner

Venter du til om morgen med at tilberede din frokost, hvor mange gange lykkes det så som planlagt? Med alle de gode hensigter er der altid noget der ender med at gå galt. Undgå kostkatastrofer ved at pakke den næste dags måltider lige inden du går i seng. Den bedste tid til at pakke din frokost er under forberedelsen af ​​middagen. Det kan måske virke som en hindring i starten, men når du først har et system på plads, bliver det snart en daglig vane. Mange af ugeplanerne i bøgerne eller på min hjemmeside kan let bruges til frokost næste dag

 

Planlæg din uge i forvejen

Det er let at forberede dine måltider, når du har alle ingredienserne til rådighed, når du har brug for dem. Lav en indkøbsliste (se evt skabelon på Sensekost.dk), handler du på nemlig.com, så kommer den faktisk med forslag til hvad du skal handle udfra dine tidligere indkøb, hvilke jo gør det noget nemmere.

Jeg har fuld forståelse for at du ikke ønsker at komme hjem hver aften efter en lang arbejdsdag og bruge 1 time i køkkenet. Jeg bruger selv en gang ugen (gerne søndag)til a forberede ugens retter. Kog en kylling, snit grøntsagerne.

Spise sundt behøver ikke at være svært. Vores ugeplaner hjælper med at holde dig organiseret og forberedt. Lad os gøre arbejdet for dig!

Det tager tid at ændre vaner

Gode vaner tager tid, så når du skal træne dine vanemuskler op igen, så tålmodighed skal blive en god ven. Husk på at du har hver dag muligheden for at træffe et godt valg, der får dig tilbage i  igen.

De næste uger vil jeg gerne høre hvilke tips du går i gang med, så lover jeg at give dig et ekstra skub med på vejen 🙂 

 

Kom med på hold på tirsdag i Lyngby