Hold vægten til festivallen

roskilde2Skal du også på festival denne sommer? Og har du mentalt sat den sunde livsstil på pause i netop denne periode? Det er de færreste, som er interesserede i +5 kg på vægten efter en festival uge, og det er hvad der kan forventes, hvis ikke vi passer på. Vi er kun lige påbegyndt sommermånederne og bikinikroppen skal helst stadig stå skarpt i resten af juli og august måned. Det kommer den ikke til, medmindre du har et unormalt stofskifte eller er opmærksom på hvad du spiser i denne uge. Ved blot at fokusere på kaloriefordelingen i drikkevarerne, pakke nogle gode madvare og sætte sig ind i de lækre madsteder på festivallen kan du smertefrit holde vægten (og uden at føle du går glip af alt det sjove.

Hvad skal du handle: Dine indkøb til en festival uge skal kunne klare ikke at være på køl, være nemme at transportere og samtidigt mættende. Højre billede er kun et lille udsnit af sunde madvare du med fordel kan medbringe i festivaltasken. Herunder får du en række gode forslag til hvad du kan medbringe hjemmefra.

  • Pølsehorn: Du kan bage dine egne sunde pølsehorn inden festivallen begynder, som ikke kun består af hvidt brød. Med 1 broccoli (uden stilke), 2 mellemstore gulerødder, 4 æg, 80 gram havregryn, 50 gram fiber HUSK og kyllingepølser. Broccolien blendes, gulerødderne rives fint og presses for vand, resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. De bages i ca. 35-40 minutter ved 165 grader.
  • Kop nudler: De kan købes færdiglavet, (MEN) laver du dem selv, kan du gøre dem langt mere mættende og langt sundere. Bland grove ukogte nudler med fintsnittet peberfrugt, røde linser, purløg og en masse lækre krydderier. Når sulten melder sig kan du hælde kogende vand over, som er tilgængeligt på de fleste festivalpladser.

 

Knækbrød: Knækbrødet er en uundværligt, nem og hurtig måde at stille den lille sult på. Du kan forberede dit eget knækbrød hjemmefra med inspiration fra Sukrin http://sukrin.com/dk/opskrifter/sesam-knaekbrod/, eller du kan købe en pakke Wasa sport+ http://www.wasa.dk/produkte/knaekbrod/sport-2/. Wasa sport + knækbrødet er med dets mange kostfibre et af de mere mættende knækbrød, som også er lav på kalorieindhold.

 

Alkohol:

De fleste ved at en sund livstil ikke går hånd i hånd med et alkoholindtag. Der er dog nogle drikkevarer man kan foretrække frem for andre hvis man ønsker, at holde indtaget på et minimum af kalorier. Du får herunder en oversigt over indholdet af kalorier i diverse drikkevarer.

1 flaske/dåse øl (330 ml): 125 kalorier

1 stor fadøl (500 ml): 190 kalorier

1 glas hvidvin (15 cl): 104 kalorier

1 glas rødvin (18 cl): 143 kalorier

1 single skinny bitch (2 cl vodka + 10 cl. Danskvand) = 94 kalorier

Mojito (5 cl hvid rom, 2.5 cl lime, 2.5 cl sukkerlage (1:1), mynte, 6 cl danskvand) = 190 kcal

Husk også at røre dig på festivallen – dette hjælper dig også til at bevare bikinikroppen!

Med disse tanker i baghovedet og en god omgang forberedelse, kan du tage på festival med god samvittighed og stadigvæk få en fantastisk oplevelse.