Spring, effektivt, over hvor gærdet er lavest – med andre ord, hvordan gør jeg det nemmest for mig selv?

Det er opnået en udbredt konsensus om, at kålsuppekuren er hurtig og effektiv, men på samme tid ualmindelig kedelig og besværlig. Hvad der skulle være den nemme løsning på strandkroppen, blev en rigtig stram uge, som på ingen måde virkede som måden ”at springe over hvor gærdet er lavest”. Modsat kan det lyde som en tung og langsom proces, at påtage sig det voksne ansvar at ændre sin livsstil. En sund livsstilsændring, som betyder et kilo mindre om ugen, kan for mange, som virkelig bare gerne vil tabe sig NU, virke for langsomt og ikke effektivt nok. Denne artikel vil derfor have til formål, at præsentere den ”gyldne middelvej”, ”den nemme løsning”, og sidst men ikke mindst ”vanerne som du vil bevare”

  • Stop med at overbebyrde dig selv med store projekter i køkkenet, hvis du holder op med at nyde det. Det vigtigste er, at du bruger din tid på noget, som du har lyst til, og hvis maden opbruger for meget af din tid, kan det være det er på tide at planlægge anderledes.
  • Der skal være plads til, at der kan være frakørsler på vejen, så du falder ud af kurs, og ikke har tid eller overskud til at værne om dig selv. Her kan det være en god ide at overveje, hvad du kan gøre, når det ikke går, som du ønsker det – måske kan du gå lidt ned i tempo, købe nogle fryse grøntsags poser eller en anden mindre ønskelig, men stadigvæk hensigtsmæssig strategi. Du har altså brug for en plan!
  • Når de dårlige perioder kommer, og du har brug for at ændre taktik, kan planlægning hjælpe dig med at springe over, hvor gærdet er lavest. På denne måde kan du fastholde dit vægttab, selvom din motivation er lav.
  • Det kan være en fordel, at sætte måske søndagen af til, handle og lave mad til flere dage. Så kan det fryses ned og varmes op igen. Planlægning giver overblik og er tidsbesparende i det lange løb! Hvor mange gange handler du i ugens løb, og hvor længe bruger du?__________
  • Hvis du ved, at du kommer til at lede efter takeaway, så kig efter sundere løsninger, alt takeaway behøver ikke være usundt. Flere og flere steder har sunde alternativer nu til dags. 7-eleven fik endda overskud på kontoen i år pga. de populære sunde løsninger.
  • Motion øger din forbrænding, men dyrk kun den motion du kan udføre og har lyst til. Prøv at komme udover dine udfordringer, ved at vælge anderledes, og finde ud af, hvad der kan hjælpe dig med at få trænet.

Forslag til hurtig retter

Kylling til 3 dage