Makrel med stegte tomater

Min mand er ikke den store fiskespiser, men røget makrel er rigtig glad for. Denne ret tager ikke mere end 10 minutter at lave.

Hvad skal du bruge:
(2 personer)
1 røget makrel
200 gr tomater/evt hele cherrytomater på dåse)
1 dl hvidvin (eller udskift hvidvinen med bouillon)
1 skalotteløg
Basilikum
Smør til stegning

Hvad gør du
Rens makrellen for ben og steg den 5-6 min med skinsiden nedad. Tag fisken af panden og hæld fedet fra, steg halve tomater på panden (jeg brugte ½ dåse cherrytomater på dåse). Steg dem ved høj varme ca. 1 min. Tilsæt vin/bouillon indtil det er reduceret. Læg Makrellen over tomaterne og drys fin hakket skalotteløg og frisk basilikum over. Severe evt. med nye danske kartofler.

Sense:
HF 1+2: tomater og løg
HF 3 Makrel
Fedt smør til stegning
HF 4 hvidvin evt kartofler