Salat med svampe og linser

2 personer –550 kcal – 29 g protein

Hvad skal du bruge

  • 2 spsk kimchi chilisauce eller anden chilisauce
  • 2 spsk fibersirup
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt, peber
  • 250 g brune champignoner
  • 300 g grønne linser, kogte
  • 250 g cherrytomater (evt lidt blåbær), halveret
  • En håndfuld grønt, feks grønkål, persille, dild eller basilikum
  • 1 spsk ristede mandler, fint hakket
  • 1 tsk citronolie eller mynteolie
  • 10 g puckost
  • 40 g perlebyg, kogt

Hvad skal du gøre

Forvarm ovnen til 210 °C.

I en skål blandes chilisauce, sirup, olivenolie, salt og peber.

Læg svampene med stilken opad på en bageplade og fordel marinaden jævnt over dem.

Krydr med lidt salt og peber og steg i 8-10 minutter. Svampene skal have saft, men må ikke tørre ud.

Lad svampene køle af på pladen, så der samler sig saft. Gem saften som dressing.

I en stor skål blandes linser, tomater, løg, urter, grønkål, mandler og citron olivenolie.

Fordel linsesalaten i en skål

top med de stegte svampe, afslut med puckost, løg og basilikum.