Salat med svampe og linser
2 personer –550 kcal – 29 g protein
Hvad skal du bruge
- 2 spsk kimchi chilisauce eller anden chilisauce
- 2 spsk fibersirup
- 1 spsk olivenolie
- Salt, peber
- 250 g brune champignoner
- 300 g grønne linser, kogte
- 250 g cherrytomater (evt lidt blåbær), halveret
- En håndfuld grønt, feks grønkål, persille, dild eller basilikum
- 1 spsk ristede mandler, fint hakket
- 1 tsk citronolie eller mynteolie
- 10 g puckost
- 40 g perlebyg, kogt
Hvad skal du gøre
Forvarm ovnen til 210 °C.
I en skål blandes chilisauce, sirup, olivenolie, salt og peber.
Læg svampene med stilken opad på en bageplade og fordel marinaden jævnt over dem.
Krydr med lidt salt og peber og steg i 8-10 minutter. Svampene skal have saft, men må ikke tørre ud.
Lad svampene køle af på pladen, så der samler sig saft. Gem saften som dressing.
I en stor skål blandes linser, tomater, løg, urter, grønkål, mandler og citron olivenolie.
Fordel linsesalaten i en skål
top med de stegte svampe, afslut med puckost, løg og basilikum.