Butternuts med knas
I går afholdt vi vores første Thanksgiving, da vi har den amerikanske Lilly i vores familie. Hun forberedte en lækker kalkun, mens jeg tog mig af salaterne. Denne specifikke salat blev positivt modtaget af alle og var en succes blandt de mange grøntsagsretter.
Hvad skal du bruge
- 1 butternut græskar, skåret i mundrette stykker
- 2 spiseskefulde olivenolie
- Salt, peber
- 1 citron
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 spsk. græskarkerner & solsikkefrø
- 1 spsk. mandler, groft hakket
- 1 spsk. rosiner
- 2 teskefulde za’atar
- 1 håndfuld mynte
Hvad skal du gøre
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Læg det skårne græskar på en bageplade, vend dem med 1 spsk olie og krydr med salt og peber.
- Steg i ovnen i 30-40 minutter, indtil de er gyldne og bløde.
- Imens forvarmes en lille stegepande ved høj varme.
- Skær citronen i halve og læg hver halvdel, skær siden nedad, i gryden for at karamellisere og få den forkullet i ca. 1 minut.
- Sæt derefter til side for at afkøle. I en lille skål piskes yoghurt, hvidløg, saften af halvdelen af den forkullede citron og krydres med salt og peber. Sæt til side.
- Varm en lille gryde op på medium/høj varme og tilsæt den resterende olivenolie, græskarkerner og solsikkerkerner, mandler og en knivspids salt.
- Steg i 3 minutter, rør rundt undervejs, tilsæt derefter rosiner steg yderligere 1 minut for at blive duftende og fylde sultanerne op.
- Fordel yoghurten over græskaret og top med lidt af nødde blandingen (du behøver ikke det hele – det gir en god snack), derefter za’atar, mynte .
- Server med den resterende forkullede citron.