Karry suppe
Efteråret er en magisk tid, hvor naturen skifter farve, og vejret bliver køligere. Det er også en tid, hvor vores spisevaner begynder at ændre sig. Sommerens lette og friske salater bliver gradvist erstattet af mere jordnære og varme retter. Men frygt ej, for overgangen fra sommer til efterår behøver ikke at være en kulinarisk udfordring. Med de rigtige ingredienser og lidt kreativitet kan du nyde en smagfuld og nærende ret, der ikke lader dig savne sommeren alt for meget.
- ½ kg persillerod, skrubbet, skåret i mindre stykker ca 3×3 cm
- ½ kg kartofler med skræl, delt i halve
- ½ kg hokkaido med skræl, skåret i tern ca. 3×3 cm
- 250 g porrer, skåret i skiver
- 1 spsk smør
- 6 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk finthakket ingefær
- 1 spsk finthakket frisk gurkemeje
- 1 finthakket rød chilipeber
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk gul karry
- 1 liter grønsagsfond
- 1 dåse kokosmælk
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 100 g fintsnittet broccoli
- 100 g persillerod, skåret i små tern á 1/2 x 1/2 cm
- ½ spsk æbleeddike
- friskkværnet peber
- 50 g hakkede pistacienødder
- 100 g rejser pr. person eller 100 g kylling eller 100 g kikærter
Hvad skal du gøre
Skyl og skrub persillerødderne og kartoflerne godt og grundigt, skær dem i mundrette stykker.
Vask hokkaidoen og skær den ud i tern.
Rens porrerne og skær dem ud i skiver.
Hvidløg, chili, frisk ingefær og gurkemejen finhakkes.
I en varm tykbundet gryde tilsættes smør og grøntsagerne. Tilsæt hvidløg, ingefær og gurkemeje og lad retten stege i et par minutter.
Tilsæt chili, fiskesauce og gul karrypasta og varm det hele godt igennem.
Tilsæt bouillion og kog retten i ca. 5 minutter uden låg. Derefter tilsættes kokosmælken og retten skal koges indtil grøntsagerne er møre, og sovsen er tyknet. Smag til med peber, fiskesauce, salt og krydderi.
Imens retten simrer, laves topping. Skyl broccolien og persilleroden. Snit broccolien fint evt på mandolinjern og skær persilleroden i små tern. Bland broccoli og pastinak sammen med eddike, salt og peber.
Karryen serveres med broccolisalaten og de pistacie nødder drysset hen over retten.
Kalorier: 446 kcal · Kulhydrater: 27 g · Protein: 31 g · Fiber: 11