Vanilje is opskrift med citron olivenolie

Jeg bruger ofte en god olivenolie med citron i lidt yoghurt eller skyr, så da vi skulle havde gæster i går ville jeg prøve en olien i en is, og Niels synes det smagte, som hjemme hos sin egen mor som vaniljeis eller måske citronfromage. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne.

Portionen giver ca 1 liter is

½ liter mælk (jeg brugte sødmælk, men minimælk er også ok)
1 vaniljestang
4 æggeblommer
100 gr sukrin
3 spsk olie med citron
2 spsk fiber sirup clear eller honning

Kog mælken med vaniljestangen.
Pisk æggeblommer og sukker i en skål. Hæld den kogende mælk i og rør konstant.
Kog fløden over svag varme, uden at det koger og under konstant omrøring, indtil cremen bliver tykkere.

Lad det afkøle og derefter tilføje olie, sirup/honning under omrøring..

Afkøl isen ved at hæld det i ismaskinen eller i fryseren.