Culotte med kantareller, figner og brombær

Antal personer: 4

  • frisk timian
  • ½ kg kantareller
  • 125 g brombær
  • 4 friske figner
  • Stor bundt persille
  • 1 kg Culotte (lav evt ekstra til salat næste dag)
  • 1 spsk. smør
  • friskkværnet peber
  • Hvid trøffelolie

Ovnstegte/grillede kartofler:

  • 400 g babykartofler/søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk. groft salt

 

  1. Steg Culotten med salt og peber i ovnen ca 45 min, den bliver bedst hvis den hviler en ½ time.
  2. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 225°. Skyl kartoflerne grundigt, og vend dem med olivenolie og salt. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er møre. Vend rundt i dem undervejs.
  3. Rens kantarellerne forsigtigt. Brug så lidt vand som muligt, men sørg for at børste jord og snavs af og fjerne pletter med en lille kniv.
  4. Skyl bær og figner. Skær fignerne i kvarter. Skyl persillen, og hak den fint.
  5.  Varm en pande op med 1 spsk smør sammen med timian, rist kantarellerne i 3 min, hæld de kvarte figner på 1 min. Sluk for panden og bland brombærene i sammen med trøffelolien, salt og peber.