Pernilles oplevelse af at komme på et hold

I løbet af de seneste år har min vægt ikke været min ven. Og jeg har fået uvaner, som jeg har svært ved at komme til livs alene. Selvom man kommer langt med et stort smil og at skrue op for charmen, så er jeg efterhånden blevet nervøs for mit helbred, hvis ikke jeg ændrer min livsstil.

Jeg mødte Lone Bødkerholm i forbindelse med et netværksmøde. Vi faldt i snak, og vi aftalte at drikke en kop kaffe sammen en dag. Det blev til en snak der udviklede sig til et fast ugentligt kryds i min kalender.

Kl. lidt i 9 en lørdag morgen
Jeg ankommer hos Lone Bødkerholm på Skelbækvej i Ølstykke. Hun har tændt lys udenfor, og da jeg åbner døren kan jeg høre en hyggelig summen af stemmer.

Jeg elsker at træde ind i hendes hyggelige anneks, som er indrettet i den skønneste stil, og altid med velduftende the og kaffe, som bliver nydt i farvestrålende kopper. Masser af lækre opskriftsbøger og produkter at gå på opdagelse i, som kan inspirere til at lave mad der smager.

Lone er i gang med at veje et par af de andre. Vi er vel omkring 15 mennesker i dag vil jeg skyde på. Jeg bliver mødt af smil, og et par stykker rykker sig sammen, så jeg kan sætte mig. Vi får lige snakket lidt om hvordan det er gået siden sidst. Et lokale fuld af søde mennesker!

Jeg tager mit kort op. Det er her min vægt bliver skrevet ned. Jeg har ikke været så god i denne uge, men så meget desto mere er det vigtigt at jeg kommer i dag. Og for mig skal det heller ikke længere gå hurtigt – jeg ønsker at leve et sundere liv og få et sundere forhold til mad, portioner og indhold på tallerkenen, og så vil vægttabet automatisk følge med er jeg sikker på. Jeg vil gerne være en sundere udgave af mig selv, og jeg behøver ikke at stå knivskarp i morgen, så længe jeg er på rette vej. De seneste par år har dog vist mig, at jeg ikke kan finde vejen selv.

Lone smiler til mig, da jeg fortæller, at jeg glemte at lukke munden efter jeg havde været til julefrokost. Det er også derfor at jeg ikke har tabt mig mere end 100 gram denne gang. (Godt jeg nåede at tisse inden jeg tog afsted 🙂 )
Jeg har nu været i gang i fire uger og har tabt mig 4 kilo, så jeg er rigtig godt tilfreds. Det glædelige er også, at jeg er blevet ret vild med konceptet omkring Sense, som Lone Bødkerholm underviser i. Og Lone er intet mindre end fantastisk. Hun har mange års erfaring i at hjælpe folk med et vægttab, og hun har selv gået vejen med et vægttab på 27 kg.


Sense – Sund fornuft
Sense handler om “sund fornuft” og om håndfulde.
Der er ikke så meget hokus pokus og tællen kalorier, og faktisk ikke så meget fokus på mad hele tiden. Der har vist sig at virke for mig. Intet er forbudt, og det er godt for min psyke, at slippe snakken om at synde.
Der er udgivet mange bøger med udgangspunkt i Sense-principperne, som er vildt inspirerende at finde lækre opskrifter i. Det er altid sjovt at afprøve nye retter.

Hun ved hvad hun taler om

 

 

 

 

 

 

Jeg holder meget af Lones indsigt i menneskets sind. Hun har en positiv og anerkendende tilgang, men samtidig er hun aldrig bange for at tale om det der gør ondt og hvor skoen trykker, og tager altid eksempler fra virkeligheden ind i hendes fortællinger og oplæg. Lones varme øjne og rolige væsen har en rigtig god virkning på mig. Jeg kunne bare lide hende ved første øjekast, og hun vinder for hver gang jeg hører hende fortælle.

Hun taler lige ind i min måde at lære på. Jeg elsker at kunne se tingene for mig, og det kan jeg, når Lone fortæller om hvordan man f.eks. kan tage kontrol over sine mængder, når man går til en buffet, så bliver der både klukket af grin og nikket – og jeg bliver en aha-oplevelse rigere. Hun har bare så meget at byde på den kvinde 🙂

Aktuelle emner og erfaringsudveksling

Jeg har valgt at gå på et hold hver lørdag kl. 9 om morgenen. Helt perfekt for familien, som ikke lider det store afsavn af at jeg lige stikker af i halvanden time. Og så har jeg fundet ud af, at jeg er meget mere varsom med at dykke dybt i fredags-snolderet, når jeg ved at jeg skal vejes næste morgen. Det er meget positivt, og har givet mig lyst til at udforske de sunde alternativer, som mange gange er endnu bedre end alt det snask jeg plejer at fylde mig med.

Når man kommer på holdet, så starter man med at blive vejet. Herefter holder Lone et oplæg, som har med forskellige temaer at gøre. Det kan både handle om gode tips til mad, hvordan man håndterer juletidens mange julefrokoster og fristelser – OG det handler i høj grad også om de psykologiske faktorer.
Jeg tror at alle overvægtige er fuldstændig godt klar over hvad der er sundt og ikke sundt – men det er bare ikke helt så ligetil, hvis man har et krøllet sind eller er meget impulsstyret. Så kan en fornuftig dag være ødelagt på 10 minutter. Sådan er det med mig.

Lone er uddannet både indenfor ernæring, men også indenfor vanecoaching og de psykologiske faktorer, og hun har arbejdet med vægttab i over 7 år. Hun har taget uddannelse som kostvejleder, og er i gang med uddannelsen som klinisk diætist.

Hver uge stiller hun skarpt på forskellige emner, både i sit nyhedsbrev, som man modtager når man går hos hende, og også i sit oplæg når man er deltager på et hold.

Vi taler om inspirerende madopskrifter, nemme og lækre måltider, hvad der kan få en til at miste modet, hvordan man kommer op på hesten igen, hvordan man lærer at kigge på sine vaner, og hvordan man langsomt kan ændre sine tankemønstre. Jeg elsker det!


At blive en del af et fællesskab

Jeg holder meget af at deltagerne på holdet hver især bidrager med deres erfaringer. Her er plads til både succeshistorierne og til refleksionerne, og man bakker hinanden op. Det er som at blive en del af et fællesskab, som forstår hinanden og hjælper hinanden til at nå i mål.

Da jeg første gang var med tænkte jeg, at der var mange som slet ikke lignede nogen der skulle tabe sig. Og det er heller ikke tilfældet for alle. Flere har opnået store vægttab, og de nyder godt af at komme et sted, der holder dem på sporet af de gode vaner. At det samtidig også blevet en form for venskab kan jeg også fornemme. Her er rart at være.
Mine lørdage hos Lone giver mig noget helt særligt. Der er så mange søde og kloge mennesker, som jeg holder af at lære at kende, og jeg mærker i høj grad hvordan mit syn på mig selv og mine spisemønstre bliver mere selvkærlige og reflekterende på en positiv facon. Jeg lader mig inspirere af Lones fortællinger, og af de andre der har gået vejen før mig, og jeg er blevet meget bedre til at lade være at dunke mig selv i hovedet, men i stedet blive bedre til at reflektere.
Og det er så fantastisk at gå opløftet til weekenden med tanken om at JEG ER PÅ VEJ!

Kunne du også tænke dig at komme med?
– så tag endelig kontakt til Lone.
Lone er også på Facebook: https://www.facebook.com/Slanknu
Vægtkonsulent Lone Bødkerholm
Skelbækvej 1
3650 Ølstykke
Tlf. 20 23 07 07
Mail: lone@gaanuvaegt.dk