Rødbedebøffer

Her er et godt bud på meatless Monday – eller vegetarisk til en hvilken som helst dag på ugen. Rødbedebøfferne er super lækre og nemme at tilberede, og rodfrugterne kan sagtens skiftes ud med kartofler, squash eller hvad man nu har til rådighed. Jeg ville spise en god bulgursalat til.

Ingredienser – Til 4 personer

  • 3 rødbeder
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • En håndfuld god feta
  • 2 tsk. karry
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl og riv rødbeder og gulerødder. Snit løget fint. Bland grøntsagerne med de øvrige ingredienser. Lad evt blandingen stå en halv times tid inden tilberedningen, således at havregrynene kan suge lidt af væden fra rodfrugterne. Varm lidt olie i en pande. Form mellemstore ‘bøffer’ og kom på panden. Vend dem ikke for hurtigt, da de nemt kan gå i stykker.

Servér med en lækker bulgursalat af 2 dl. bulgur, 1 dl. belugalinser (begge koges efter anvisning på pakken), 150 g. agurk i tern, 10 cherrytomater i kvarte, 2 fintsnittede forårsløg og evt en håndfuld feta i tern. Kom gerne lidt god balsamico og salt og peber over.

Tip: Hvis du har et par rødbedebøffer i overskud er disse også super lækre i en sund burger i stedet for almindelige bøffer.