Du må IKKE spise den kage.

Jeg kan, jeg vil, jeg SKAL

 

Denne uges inspiration har taget sit udgangspunkt i negationer. En erfaring jeg har gjort mig igennem mit eget vægttabsforløb og et mantra jeg har taget med mig videre. Da jeg var overvægtig og en dag foran PCéren skulle hurtigt finde på et password, så blev det til ”temmeligtyk123”, forstil jer, hvor mange gange vi skriver ’ens password på en dag.

I sidste uge fortalte et medlem fra Østerbro, som havde et flot vægttab 3 kg på en uge, at det eneste hun havde ændret var sin indstilling til sig selv. Dette understreger kun vigtigheden af den indre samtale du fører med dig selv.

Jeg ønsker derfor at dele denne viden med jer alle, og at det kan blive stof til eftertanke.

 

Negationer er kort sagt den samtale du fører med dig selv, og hvor alle sætninger inkluderer ’ikke’ såsom:

 

Du må IKKE spise den kage.

Du er IKKE afdelingens tykke pige

Du skal IKKE ligne en strandet hval i bikini denne sommer

 

Alle disse negationer påvirker hjernen negativt, idet hjernen opfatter alt, det du ikke har brug for eller vil være.

 

Negationerne fungerer som en ond cirkel, der kan virke umulig at komme ud af. Forestil dig en sur og gnaven gammel mand, der sidder på din skulder dagen lang og slår dig oven i hovedet hver gang du træder ved siden af. Den sure stemme, der sidder på din skulder dagen lang og siger ”NEJ Lone tag dig nu sammen”, ”Det bliver jo aldrig bedre med dig – hvad skal der blive af dig”.

 

Jeg arbejder med mine medlemmer for, at komme denne sure mand til livs. Vi er nået i mål, når det er en daglig vane, at vores indre stemme roser fremfor at kritiserer. Klap dig selv på skulderen, når du har takket nej til kage på kontoret, eller når du har taget cyklen hjem. Det er de små ting der tæller, og som kan løfte dit daglige humør.

 

Derudover arbejder vi på at få omvendt ordstillingen i de sætninger, der basalt set betyder det samme. I stedet for at sige ”Jeg vil IKKE være tyk”, vejleder jeg mine medlemmer til at sige ”jeg VIL være slank”. Det kan for mange være en udfordring at erkende hvad man i virkeligheden vil have og stræber efter. For når først man har meldt ud hvad man gerne vil, er der en chance for at fejle og skuffe sig selv. Som stof til eftertanke og selvudvikling, vil jeg derfor gerne have at du går hjem foran spejlet og siger ”JEG VIL VÆRE SLANK”. Dette skal siges uden en snært af selvironi, og gerne så andre kan høre det.