Hvorfor blive vegetar? Kan du spise Sensekost som vegetar?

Flere og flere er tiltrukket af vegetarisme. Nogle af os ønsker at leve længere og hav et sundere liv eller gøre vores del for at mindske forureningen. Andre fordi vi ønsker at bevare Jordens naturressourcer eller fordi vi altid har elsket dyr, og er etisk imod at spise dem. Jeg er selv det man kalder pseudo vegetarer, ikke en rigtig vegetar, men jeg spiser meget begrænset kød og fisk. Jeg gør det fordi men krop har det bedre uden.
Takket være en overflod af videnskabelig forskning, der viser de sundheds- og miljømæssige fordele ved en plantebaseret kost, selv fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser de fleste af vores kalorier fra kornprodukter, grøntsager og frugter. Og ikke så mærkeligt: Det skønnes, 70 procent af alle sygdomme, herunder en tredjedel af alle kræfttilfælde, er relateret til kost. En vegetarisk kost reducerer risikoen for kroniske sygdomme, såsom fedme, forhøjet blodtryk, diabetes og visse former for kræft.
Hvorfor blive vegetar
Sundhedsmæssige fordele
Vegetarer har ofte
Et højere indtag af fibre og fuldkornsprodukter, end den gennemsnitlige kost
Et højere indtag af C-vitamin fra flere grøntsager og frugt
Et lavere indtag af mættet fedt
Overvejende en sundere livsstil
Vægttab For meget kød og mælkeprodukter har et højt indhold af mættet fedt og forarbejdede fødevarer og er lavere i plantebaserede fødevarer og komplekse kulhydrater. En undersøgelse foretaget 1986-1992 af Dean Ornish, MD, formand og direktør for Sygdomsforebyggelse Research Institute i Sausalito, Californien, fandt, at overvægtige mennesker, der fulgte en fedtfattig, vegetarisk kost tabte i gennemsnit 12 kilo i det første år og holdte vægten 5 år senere. De tabte sig uden at tælle kalorier eller kulhydrater og uden at måle portioner eller følte sult.
Du vil leve længere, hvis du skifter fra den standard kost til en vegetarisk kost, kan du tilføje omkring 13 raske år til dit liv, siger Michael F. Roizen, MD, forfatter til The RealAge Kost: Make Yourself Yngre med, hvad du Eat. “Mennesker, der indtager mættet fedt fra firbenede dyr har en kortere levetid og mere handicap i slutningen af deres liv. Animalske produkter tilstopper blodårerne, tager din energi og nedsætter dit immunforsvar.
Kun 80 procent mæt
Japanerne lever længere end andre. I mange år var det befolkningen i Okinawa i Japan, der havde førerpositionen i levetid. Indtil for nylig var befolkningen i Okinawa kendetegnet ved, at de spiste mange grøntsager, kål og tofu. De er påpasselige med ikke at overspise. De bruger bl.a. små tallerkener og portionsservering. Og så har de en fast bordbøn, der minder dem om at stoppe med at spise, når de er 80 procent mætte.
Mennesker, der er mildt laktose-intolerante kan ofte nyde små mængder af mælkeprodukter såsom yoghurt, ost og laktosefri mælk. Men hvis du undgår mejeri helt, kan du stadig få en sund dosis af calcium fra tørre bønner, tofu, sojamælk og mørkegrønne grøntsager som broccoli, grønkål, og majroer.
Overgangsalderen.
Overgangsalderen er forbundet med vægtøgning og en langsommere metabolisme: Vegetarisk kost med et lavt fedtindhold, og et højeret fiberindhold kan hjælpe med at tabe de ekstra kilo.
Du får mere energi God ernæring giver mere energi -. Energi til at holde trit med børnene, tackle job, hjemmeprojekter, Balancerede vegetarisk kost er naturligt fri for kolesterol-lastet, arterie-tilstopning animalske produkter, der gør os fysisk langsom og til at trykke på snooze-knappen morgen efter morgen. Og fordi fuldkorn, bælgfrugter, frugt og grøntsager er så høje i komplekse kulhydrater, de forsyne kroppen med masser af energigivende brændstof.
Du spare penge.
Kød er dyrt. Det er langt billigere at leve som vegetarer, vi sparer ca. 30 % på vores madbudget.

Din tallerken vil være fuld af farve. Spis efter farver
• Gule og orange frugter og grøntsager – gulerødder, appelsiner, søde kartofler, mango, græskar, majs-skylder deres farve til carotenoider.
• Bladgrøntsager grønne grøntsager også er rige på karotenoider, men får deres grønne farve fra klorofyl.
• Rød, blå og lilla frugter og grøntsager – blommer, kirsebær, rød peberfrugt – indeholder anthocyaniner.
Madlavning med farver er en god måde at sikre, at du spiser en række naturligt forekommende stoffer, der øger immunitet og forebygge en række sygdomme.
Find vegetarretter
På den nye app Feast og på min hjemmeside Gånuvægt, eller opskriftbøgerne fra Sense vil det være nemt at finde velsmagende og god-til-dig vegetariske fødevarer