Min Movember

Mange mænd prøver i denne måned at gro sig et overskæg, for at fokusere på de helbredsproblemer mænd, står overfor. Min motivation i denne måned er mine egne helbredsproblemer og en sundere november måned.

Jeg har i det seneste år tabt mig 15 kg, dette skyldes forskellige faktorer bl.a. HBS Bootcamp, men den største faktorer er nok at jeg er startet på sygeplejestudiet, hvilket har været en stor øjenåbner for mit helbred, da det har givet mig indsigt i ernæring og kroppens anatomi.
Mit vægttab har givet mig troen på mig selv igen, det har gjort mig til en gladere og mere energisk pige, med et større selvværd.

Min oktober måned har bestået af eksaminer, fødselsdage de seneste 3 weekender, byture, middagsselskaber og mindre træning. Alt i alt en IKKE sund oktober måned, og vægten er steget med +3 kg. Jeg har nydt det, og vil se tilbage på al den lækre mad jeg har fået, MEN nu har jeg også fået nok! Jeg har fået nok af at føle mit tøj strammer, en konstant mæthedsfornemmelse, det at være træt og tung i kroppen og hovedet, pga. stor indtagelse af alkohol og kulhydrater, hvilket har medført væskeophobning. Jeg takker for en skøn måned, men nu vil jeg gå all-in, på at komme tilbage på sporet igen om en sundere og slankere, samt stærkere krop!

Når kroppen (mit tilfælde den seneste måned) udsættes for, for meget sukker, stivelse og stress, risikere den at der sker en insulin resistens/relativt insulin difisit. Insulinen, som bliver produceret i pancreas er med til at føre sukkeret fra blodbanen ud til cellerne. Hvis vores insulinreceptorer kommer på overarbejde, kan der ske en betændelsestilstand. Det fører til højt insulinniveau i blodbanen, hvilket øger overvægt og mavefedt, og i værste tilfælde kan det føre til Type-2-diabetes.

Fordøjelsessystemet spiller en stor rolle for vores helbred. Hvis der sker ubalance i vores system, kan dette dræne dig for energi, svækkelse af immunforsvaret, og føre til vægtøgning.
Mange oplever at maven godt kan gå lidt i stå ved kostomlægning eller slankekur, dette er helt normalt, da fordøjelsen lige som du selv, skal tilpasse sig den nye kost, et husmorråd, er at mælkesyrebakterier, gennem f.eks. A38 (som har et lige så højt protein indhold som skyr) kan føre din fordøjelse på rette spor igen.

Alt i alt vil en sund november måned, gavne både sjæl og krop. Du vil opleve mere energi, bedre koncentrationsevne, vægttab og en bedre og gladere udgave af dig selv og jeg snakker af erfaring!