Mos eller hummus med Hokkaido

Jeg halvere altid en hokkaido og fjerne kernerne og så bager jeg dem i ovnen ved 180 grader i en time, så kan jeg lave mos eller hummus. Hummus har været smagsprøve i denne uge på mine hold og en stor succes, så her kommer 2 opskrifter.

Hummus

Hvad skal du bruge

200 gram kogte kikærter(dåse eller glas kan bruges)
½ hokkaido
4 spsk vand
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
spidskommen, salt og peber

Kikærterne skal lægges i blød i 10-12 timer Kog kikærterne med krydderier f.eks timian i 45 min. (du kan også bruge kikærter på dåse, husk at skylle dem grundigt)
Hokkaido skylles og bages uden kerner i ovnen  1 time ved 180 grader
Bland alle ingredienserne sammen i en minihakker og smag til med spidskommen, salt og peber.

 

Mos

½ hokkaido
4 spsk kokosmælk
3 spsk parmesan
1 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
Salt og peber

Når den halve hokkaido er bagt blendes det sammen med de øvrige ingredienser.

Tips

Vi fik det til pomfritter af bønner  og søde kartofler, men hokkaido smager også godt som fritter