Moussaka fyldt med grøntsager

Kødsauce

4 løg

1 kg rodfrugter (jeg brugte 3 pastinakker,3 persillerødder, ½ knoldselleri og 7 gulerødder)
2 spsk. smør
2 kg hakket oksekød
2 små dåser tomatpure
2 dåse hakkede tomater
1 bundt frisk oregano

Fyld
2 auberginer
olivenolie
1 kg søde kartofler
150 g reven Mozarella

Bechamelsauce
1 liter mælk
2 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt muskatnød
150 g reven mozarella
Salt og peber

Hvordan gør du

Pil og hak løgene. Skræl rodfrugter og snit dem i tykke  skiver.

Varm smøret/olie op i en stor gryde(jeg brugte 2 gryder) og svits løg og hvidløg et par minuter. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.

Skær auberginer i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Spray med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 12-15 min. ved 175 grader.

Skræl de søde kartofler(alm kartofler kan også bruges tælles i HF4)

Varm  mælken i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken og kog i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.

Stil nu ovnen på 225 grader.

Læg lagvis kartofler, aubergineskiver, kødsauce og bechamel i 1-2 ovnfast fade . Drys med reven ost og bag i ovnen i ca. 30 min. til moussakaen er gylden og fast.

Kan nemt fryses ned.