Oksekødboller med stegte auberginer og tomatsauce

Madklubben er startede, madklubben er i min afdeling i Herlev, hvor vi mødes, laver mad sammen og spiser sammen.
Menuen sættes fra gang til gang og pengene (50 kr) skal betales senest om søndagen
I denne uge fik indiske kødboller vendt i sesam med tomatsauce og bagte auberginer, nok den billigste ret jeg har lavet til 20 personer. Denne ret er dog til 10 personer

Retten er meget fryseegnet så lav endelig til de dage, hvor du kommer travlt hjem fra job.

Hvad skal du bruge

Stil ovnen på 225 grader

1,5 kg Oksekød, hakket, 5%
½ kg Kikærter, kogte
1 pose Sesamfrø
10 fed hvidløg
1 kg auberginer
1 spsk. olie
5 dåser Tomater, hakkede
100 gr revet frisk ingefær
6-7 spsk soya
7 tsk spidskommen, stødt
8 tsk. gurkemeje, Stødt
6 tsk. Karry
1 bdt. persille

Hvad skal du gøre

Hvis du vil bruge tørrede kikærter skal de lægges i blød natten over, og vandet skal hældes fra og koges i frisk vand i 45 min med friske krydderurter.

Auberginer

Skyl og hak auberginerne i fine tern og vend dem på bagepapir med 3. tsk. gurkemeje, salt og peber. Bages i ovnen til de er bløde ca. 30 min

Tomatsovsen

Switch halvdelen af hvidløg, ingefær, karry på panden i lidt olie i 3-4 min, hæld de hakkede tomater i og lade det koge ved svag varme ca. 20-30 min.

Kødbollerne

Blad alle ingredienserne sammen til kødbollerne(50  gr revet frisk ingefær, 6-7 spsk soya, 3 tsk spidskommen,4 tsk. gurkemeje og 3 tsk. Karry)det hakkede oksekød. Kør dem i gennem foodprocessoren og rul dem i sesamfrø.

Jeg vendte dem kort på en pande med sesamolie, men de kan sagtens bages i ovnen ved høj varme ca. 10-15 min.

Servere bollerne i tomatsaucen med kikærter, stegte auberginer og et drys af frisk persille.

Sense:

HF 1(2) auberginer, hakkede tomater, hvidløg
HF 3: oksekød og kikærter
HF 4 sparet for mere protein
Fedt: olie og sesamfrø