Plan for julen

Mange af os vil indtage op mod 6.000 kalorier bare på én juledag. Det understøtter den statistik jeg havde med til mine medlemmer denne uge, som viste hvordan vi alle har en tendens til, at tage på i juledagene.

Faktum er, at der er så meget fristende at overspise. Det er ikke kun juleaften, men alle dagene op til jul og helt indtil nytår.

Så det er derfor ikke underligt, at mange af os vælger vægttab, som det altoverskyggende nytårsforsæt efter godt 14 dage med overspisning.

Jeg skal bestemt ikke sidde med løftet pegefinger og med hånden over kagedåsen. Jeg vil derimod komme med nogle konstruktive (og realistiske) råd til, hvordan du kan holde vægten eller endda tabe dig, mens du stadig nyder festlighederne.

# 1: Plan på forhånd
Hvis du ikke ønsker at tage på i julen så er du nødt til at planlægge. For de kommende dage, så prøv at finde ud af, hvad der bliver serveret. Bed om en menu, og planlæg resten af din dag i overensstemmelse hermed for at begrænse skaderne.

# 2: Prøv at undgå sukker
Du bør kun købe sundere snacks til dit eget hjem. Som udgangspunkt bliver det ikke spist, hvis det ikke er der. Hvis du ved med dig selv, at du spiser posen med matadormix hvis den er der, så skal du IKKE KØBE DEN. Gør klart for venner og familie at du ikke ønsker dig chokolade i julegave.

#3: Fyld op på grøntsager
Det kan være let at overspise i løbet af en julemiddag. Mit forslag er derfor at fylde op med grøntsager i stedet for de mere usunde fødevarer valg. Prøv evt nogle af de mange salater her på hjemmesiden.
Grøntsager ligger lavt på kalorieskalaen, men giver en stor mæthed. De er også fulde af næringsstoffer, som din krop har brug for.

# 4: Sense
En nem måde at skære ned på kalorier imens du stadig nyder din julemiddag er ved blot, at gøre et par små sunde ændringer, som du måske slet ikke ligger mærke til.
For eksempel kan du prøve at spise kalkun/And minus skindet, og vælge lidt færre brunede kartofler
# 5: Tallerkenmodel
Tænk Sense tallerkenmodel og undgå at overfylde din tallerken.
• 1 håndfuld Protein (Steg og and eller kalkun) det er okay med svær fra flæskestegen
• 1-2 håndfulde grøntsager
• Kartofler = En almindelig kartoffel, eller 2-3 små brunede kartofler
• Sovs (1-2 spsk.) gem lidt fedt til konfekten
# 6: Drik masser af vand
Nogle gange kan kroppen opføre sig som om den er sulten, når den i virkeligheden er meget tørstig.
Næste gang du føler sult skal du måske have et glas vand for at se, om følelsen aftager.
Vand er også en bedre løsning end sodavand og alkohol, selvom det ganske vist ikke er lige så sjovt.
Vand indeholder nul kalorier, så der kan forbruges uden, at påvirke din vægt. Den bedste måde at komme af med de usunde giftstoffer på er at drikke en masse vand, som blandt andet vil give dig en pænere hud.

#7: Dans rundt om træet
Det er kedeligt at være en bænkevarmer til julefrokosten! Kan du så komme op og danse!.
Dans er en stor form for motion, der vil få dit hjerte til at pumpe og forbrænde kalorier

# 8: Leg med dine børn
Hvis du har børn, så gør en indsats for at lege med dem. Ikke blot vil du bruge noget kvalitetstid sammen med dem, men du vil også forbrænde nogle af disse overskydende kalorier.
Der er masser af sjove spil, som du kan spille både indendørs og udendørs, hvis du har været så heldig at have haft nogle sne, så nu kunne være den perfekte tid til at gå ud og bygge en snemand.
Selv hvis du ikke har børn, kan du stadig spille et spil eller to med dine voksne venner og familie. Du behøver ikke at tilbringe hele julen foran fjernsynet.

# 9: Gå en tur
Snarere end luddovne den på sofaen i et par timer efter jule måltid, i stedet komme op med din familie og gå en tur.
Hvis du har børn, og de har en ny cykel, så er dette den perfekte mulighed for at prøve det.

# 10: Fokus på mennesker, ikke mad
Husk disse julefrokoster er ment som en en dejlig måde, at være sammen med venner og kære på, du behøver ikke nødvendigvis at gå overbord med maden. Bare prøv at bruge mere opmærksomhed på de mennesker og have det sjovt med dem i stedet for at fylde din mave.

# 11: Vær din egen værtinde til din egen fest
Dermed vil det gøre dig i stand til at vælge din egen sundere fødevarer. Dine gæster kan ikke selv mærke forskellen, brug evt. Festlige retter af Suzy Wengel og Laila Celikkol

# 12: Spis før festen
Hvis du føler som om fristelsen kan blive for meget for dig, og at du sandsynligvis vil falde i, så fyld maven med en let ret inden du tager afsted.
Dette vil bidrage til at sikre, at du ikke bliver alt for sulten, når du skal ud, og du vil være i stand til at nyde de andre aspekter af aftenen uden at bekymre sig om mad.
# 13: Vælg med omtanke
Selvfølgelig vil du blive fristet af junkfood, men hvis du ønsker at undgå vægtøgning så er du nødt til at være stærk.

# 14: Se dine alkoholindtag
Ingen siger, at du ikke må drikke alkohol, men du bør være klar over, hvad hver drink indeholder.
Øl og cocktails for eksempel er fulde af sukker og dermed kalorier, men vodka har meget få.

# 15: Sæt dig ned for at spise
Ved at sidde ned og bruge en tallerken, vil du være i stand til bevidst, at nyde hver bid, og ved præcis, hvad det er, du spiser.
# 16: Spis mere protein
Protein er langsom til at fordøje så er alle fødevarer, der indeholder protein vil være ideel for alle forsøger at tabe sig.
Gæt hvad en god kilde til protei
Jeg n er, kalkun. Så fylde op på det, og du vil opdage, at du vil forblive mæt i timevis.

# 17: Prøv at slappe af

Jeg ved, at julen kan være en stressende tid, men for meget stress kan have en negativ indvirkning på din vægt.
Stress kan påvirke dine hormoner, der styrer din appetit, få dig til at spise for meget, hvilket i sidste ende vil føre til vægtøgning. Hvis du føler dig stresset måske lidt yoga eller nogle meditation kan være i orden, kan endda et varmt bad gøre underværker for stressniveau.
# 18: Få noget søvn
Hvis du er heldig nok til at få et par dage fri fra arbejde i løbet af ferien, så er dette et perfekt tidspunkt at indhente nogle søvn.
Mangel på søvn kan påvirke de hormoner, der styrer din appetit, plus når du er træt, du er mere tilbøjelige til at gøre en dårlig beslutning med dine valg af fødevarer.
# 19: Undgå disse rester
Det kan være svært at lade mad gå til spilde, men hvis du er seriøs omkring at tabe dig, så skal du forsøge at undgå resterne efter gæsterne er gået.
# 20: Beløn dig selv
Det er aldrig en god idé at fratage dig sjov, især i løbet af ferien. Men hvis du vil tabe dig, så må du priotere
I stedet for at belønne dig selv med mad, så prøv at belønne dig selv med en gave, eller en aktivitet.
Disse belønninger vil sikre, at du er i stand til at holde fast i dine mål.
# 21: Du må ikke give op
Mit endelige jul råd er simpelthen ikke at give op.
Selv hvis du falder i en dag, er det ikke enden af verden og er ikke en grund til at stoppe dit vægttab indsats. LUK KASSEN og kom videre med dit valg af en sundere livstil.
Vi begår alle fejl fra tid til anden, og fristelsen omkring jul og nytår kan være svært at modstå.
Du skal blot støve dig ud og starte den næste dag på en frisk.