Porresuppe med et tvist af lime
Vi havde planlagt at grillede kylling, men den strakte ikke til uventede gæster, så hjælper en forret, som denne skønne suppe.
til 4 personer
Hvad skal du bruge
100 gr kogte kikærter
100 gr søde kartofler
1 stor bundt porre
3 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 liter kyllingebouillon
200 gr rejer
200-300 gr frisk bælgede ærter eller optøede frosne
½ dåse kokosmælk
salt og peber
Saften af 3 lime
Pyntes med friske krydderurter
Hvad skal du gøre
Skær løg, søde kartofler og porre i små stykker. Rist løgene i en gryde med olie ved middel varme 1-2 min. Kom porre skiverne og kartoflerne i og steg videre i 10 min. Spæd til med bouillon og lad det koge indtil grøntsagerne er møre(10-15 min).
Steg rejerne på en varm pande i olie. Dernæst steg kikærterne med et krydderi(happy roots, timian eller hvad du nu har).
Blend suppen med kokosmælk og ærter og smag til med salt og peber og lime.
Anret suppen med ristede kikærter, rejer og friske krydderurter
Sense
HF 1+2 porre, ærter, løg, søde kartofler
HF3 rejer
Fedt: olie, kokosmælk
HF4 lime