Rodfrugtspizza
Her er en ny variation af pizza, hvor bunden er mindst lige så lækker som fyldet. Jeg har prøvet flere udgaver med rodfrugtsbunde, og denne her er jeg blevet ret vild med. Den er smagfuld med rødbede, og så gør det ikke noget at farven er så flot!
Ingredienser – 4 personer
(Tyndt lag bund = 2 bradepander pizza)
Hvad skal du bruge:
600 g. rødbeder
600 g. kartofler
150 g. revet mozzarella
2 æg
2 spsk. rugmel el. andet groft mel
2 spsk. olivenolie
Oregano
Salt og peber
1 stort rødløg
200 g. røget laks
100 g. god mozzarella
100 g. babyspinat
1 stort æble
Saften fra en halv citron
1 avocado
Fremgangsmåde:
Skræl og riv rødbeder og kartofler. Bland godt med den revne ost, æg, mel, olie og krydderier, så du har en nogenlunde jævn masse.
Hæld massen ud på en bageplade og fordel det i et jævnt, forholdsvis tyndt lag på bradepanden. (Der bør være til 2 bradepander, hvis bunden ‘smøres’ tyndt ud)
Forbag bunden i ovnen i 25 min på 200 grader varmluft.
Snit imens rødløg i tynde skiver. Skær den røgede laks og mozzarella’en i mindre stykker. Skyl babyspinaten i en si og fjern eventuelle lange stilke. Skær æblet i små tern og vend dem med citronsaften. Skær avocadoen i tynde skiver og drys evt. med lidt salt og peber.
Tag bunden ud af ovnen.
Fordel rødløg (vent med laks) og mozzarella over pizzaen. Drys evt. med ekstra oregano. Bag den dernæst færdig i 10 minutter, eller til osten er smeltet. Tag den ud, og kom straks laks på.
Ved servering kommes babyspinat, æbletern og avocado på den varme pizza.
Obs: Pizzaen bliver ikke så sprød som ved en almindelig pizzadej. Her er det smagen, der er i centrum!