Romkugler 2 varianter

  1. opskrift

150 gram mandler
50 gram usaltet smør
1 spsk økologisk kokosolie vælg en uden smag
½ tsk. vaniliekorn
1 spsk. stærk kaffte
1 tsk. romessens
1 tsk god kakao
2 sps1 spsk. sukring gold
100 g mørk chokolade

Bland smør med kokosolie, hak mandlerne fint i mini hakkeren og rør de andre ingredienser sammen. Sættes på køl et par timer og rules sammen til kugler, som vendes i smeltet mørk chokolade. Opbevares på køl.

Sense
15 gr. = 1 spsk. fedt.

 

2. Denne opskrift af fra Helena fra sukrin

150 gram malede mandler
35 gram sukrin gold
25 gram kakao
½ tsk. salt
2 spsk. Fiberhusk
150 gram Fibersirup Clear
45 gram smør
1 tsk. romessens
3 spsk. meget stærk kaffe

Smelt fibersirup sammen med smør og hak mandler fint. Det hele røres sammen og sættes på køl minimum 2 timer, rules sammen som kugler og vendes i smelet mørk chokolade kan pyntes med fryssetørret bær.

Sense
15 gr. = 1 spsk. fedt.

 

3. opskrift er med linser

Ingredienser:

– 25 gr  mandler uden skræl
– 75 gr linser (på dåse eller i kogt)
– 1 spsk sirup
– 1 spsk kokosolie
– ½ tsk kanel
– ½ tsk vanilje
– 1spsk mørk rom(valgfrit)
– 65 gr mørk chokolade (mindst 85 %)
– knivspids af salt
– cacao, ikke tilsat sukker

Hvordan gør du
1. i Rist mandlerne
2. Smelt chokoladen
3.Blend  linser, sirup, kanel, kokosolie,  vanilje, rom og salt, indtil det er glat.
4. Tilsæt ristede mandler og smeltet chokolade og fortsæt blanding indtil helt glat.
5. Lad den sætte sig i køleskabet i 1-2 timer

Rul det i kakao, kokos, lakrids, frysetørret hindbær