Daal med skyr tomat og mandler

Daal med grøntsager
4 personer
350 g røde linser, tørrede, rå
3 gulerødder
frisk koriander
1-2 rødløg
3 fed hvidløg
15 gr  ingefær
2 spsk olie
1 stk frisk rød chili
1 tsk gurkemeje, pulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk garam masala
1 l vand
200  g cherrytomat
100 g spinat
salt
4 skiver groft brød
Sådan gør du
30min.
Svits løgene i olie ved middelvarme i 4-5 minutter, uden at det bruner.
Tilsæt chili, gurkemeje, kanel og garam masala.
Svits endnu et par minutter og tilsæt gulerod.
Svits yderligere 1 minut og tilsæt linserne samt næsten alt vandet. Lad retten simre i 15 minutter, til linserne er godt møre – tilsæt lidt vand undervejs, hvis retten bliver for tør.
Skyl og skær tomaterne i kvarter eller tern og rens spinaten, hvis den er frisk, imens retten simrer. Efter 15 minutter tilsættes spinat, der koges med, til den er fuldt optøet, hvis den er frossen, og retten koger igen.
Smag til med salt.
Tag gryden af varmen og top med tomater og koriander. Spis groft brød til.