Din største konkurrent

Din største konkurrent

Din dårlige samvittighed, hårdeste dommer og største konkurrent vil altid være dig selv. Hvor er jeg nu? Hvor vil jeg gerne se mig selv om 6 mdr.? Disse spørgsmål er gode, konstruktive og realistiske. Lad konkurrencen blive i dit mind-set og involvér ikke din omgangskreds i denne konkurrence. Bestræb dig på aldrig at lade spørgsmålene blive til ”min veninde har succes med dét, og det har jeg ikke”. Vi sammenligner så ofte os selv med andre i alle henseender; huse, job, sko penge, relationer og social popularitet.
Kan du nikke genkendende til denne dårlige vane? Så kender du måske også følelsen af afmagt og negativitet, der vil fylde dit sind i slutningen af ​​dagen.

Men hvordan kan du stoppe med at gøre det? Eller i det mindste få kontrol over det, og bruge det i en bedre vej? Nå, her er 3 tips, der har hjulpet mig.

  1. Vær venlig.   Den måde du opfører dig på og tænker over for andre synes at have en stor, stor effekt på hvordan du opfører dig over for dig selv og tænker om dig selv. Hvis du har let ved at dømme andre, så har du tendens til at dømme dig selv endnu mere. Denne onde cirkel skal du ud af, og du kan starte ud med noget så simpelt som at være venlig. Tilbyd dine medmennesker at hjælpe dem og mærk hvordan det vil komme positivt igen.   Jo mere du elsker andre mennesker, jo mere elsker du dig selv.   Fokusér på dit sind og på at hjælpe folk på en venlig måde. Det er meget nyttigt til at flytte væk fra at dømme dig selv og andre så meget. Og i stedet fokusere på det positive ting i dig selv, og de mennesker omkring dig.
  2. Fald ikke i en fælde at heltedyrkelse.   Det er kun menneskeligt at blive imponeret, fascineret og fanget af personer, som har produceret ekstraordinære resultater. Det er fantastisk at have forbilleder og glæde sig på deres vegne. En beundring er en sund gnist indtil det bliver til et urealistisk mål. Den usunde beundring ligger i når det bliver din altoverskyggende motivation, at komme præcis samme sted hen.Du kan begynde at føle, at du aldrig kunne opnå lignende ting, som dem fordi de er så meget anderledes. Så det er vigtigt at huske på, at alle er mennesker, uanset hvem de er og hvad de har opnået.   Tilværelsen kan blive en smule firkantet når du sætter en person eller en gruppe på en piedestal som værende det eneste ’rigtige’ at bestræbe sig efter. Det kan give dig en fornemmelse af at have ret og føle dig bedre, når du føler dig som en del af den specifikke gruppe. Virkeligheden er heldigvis en smule mere rodet. Nuancerne mellem ’rigtig’ og ’forkert’ er uendelige.   Åbenhed er i det lange løb sjovere end at være fordømmende.  ind en nuance som du finder dig godt tilpas med. Kan du affinde dig med at verden ikke er i sort/hvid kan jeg garantere at du vil opleve en hverdag hvor du hviler mere i din situation.Det er et maraton uden målstreg altid at skulle bestræbe sig efter at være på én bestemt måde. Ja, du kan føle sig godt i et stykke tid, når du får en pænere bil end din nabo. Men en uge eller to senere vil du se en person fra den næste blok med en endnu finere bil end din.
  3. Sammenlign dig selv med dig selv.   I stedet for at sammenligne dig selv med andre mennesker kan du gøre det til en vane at sammenligne dig selv med hvor du tidligere har været. Se på hvor meget du er vokset, hvad du har opnået, og hvilke fremskridt du har gjort dig.   Denne vane har den fordel, at skabe taknemmelighed, påskønnelse og venlighed mod dig selv. Gør dig nogle observationer ift. hvor langt du er kommet, de forhindringer, du har overvundet og de gode ting du har gjort.

 

Disse observationer kan du passende gøre dig netop nu optil årsskiftet. Skift det sædvanlige  nytårsfortsæt ud med reale ønsker for fremtiden. Hvor ser du dig selv? Hvad skal der til for at komme derhen?.

 

Er du ikke tilfreds med din tilværelse som den er nu?  Så er du den eneste, der kan gøre noget for at ændre det.