Tomatsuppe
Så kom december med slud, regn og blæst.
Efter en gåtur er det rart med en varm suppe.
Lav til flere dage, frys ned og så det ikke mange minutter at varme den op.
Denne suppe er lavet af friske økologiske grøntsager. Spørg efter de mest modne.
1 kilo gode tomater
1 stort rødløg i både
1 spsk Olivenolie
2-3 rød peberfrugter
1 rød chilipeber (kan udelades)
2 fed hvidløg
timiankviste
2 dl bouillon
salt & peber
Evt. sukrin
Sauter løg og hvidløg i olivenolie.Kom tomat, peberfrugt, krydderier i suppen, og lad det simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber (evt lidt sukrin).
Suppen mangler proteiner, jeg lavede min med røde kidney bønner, men du kan og bruge andre bælgfrugter, kylling, kødboller eller mozzarella, lidt olivenolie, basilikum og groft brød til.