Er dit vægttab gået i stå? Læs her hvorfor

Har du også et bestemt tal på vægten, som du ved er muligt at komme ned på, hvis du strammer ballerne – fordi det har lykkedes et par gange før? Har du så også erfaret, at lige meget hvad du gør, så er det umuligt, at komme under lige præcis denne vægt?

Kender du den “æv”-følelse, du kan få, når vægten pludselig ikke længere går ned i en vægttabsproces?
Der kan være en lang række af årsager til, at vægten på et tidspunkt står stille under dit vægttab, selvom du stadig gør det du plejer.
Vægten kan stå stille fordi:

  • Dit nuværende kalorieindtag passer med dit forbrug
  • Du har nedsat dit kalorieindtag så meget, at kroppen tror, at der er hungersnød.
  • Du har under træning opbygget muskler

Her er par ideer til hvad du kan gøre
Fortsæt med at udøve!
Ligegyldigt hvad, skal du tro på, at det kan LYKKEDES, sørg for at gøre det godt for din krop. Selvom du er træt når du kommer hjem, så prioriterer at komme ned og træne, gå en tur. Hvis der er for mange gøremål om aften, så står op lidt før eller tag cyklen på arbejdet.

Under jeres vægttab bliver jeres Basale Stofskifte BMR mindre, jeres hænderne er måske knap så hævede, vielsesringen, er blevet lidt løsere og derfor er det vigtigt at justere mængden af din kost igennem et vægttabsforløb, så du bliver ved at smide kiloene.
Start med at justere mængderne på kulhydrater og fedt ned med 5-10 procent, bibehold proteinerne. Hvis du har spist ca. 1.500 kcal så er det ca. 150 kcal pr. dag.

Hold dig derfor fra at bedømme dine fremskridt udelukkende på vægten, men se på hvordan din krop ændrer sig.
Hold motivation ved at sætte dig en række delmål, der realistisk kan nås inden for 3-4 uger. Det kan være, at du skal tabe dig nogle kilo eller forbedre din kondition. Når du når disse mål, kan du belønne dig selv med en biograftur, noget nyt tøj eller andet, der gør at dit vægttab bliver en god oplevelse.

Små ændringer i hverdagen kan være med til, at du ikke længere taber dig. Lav en liste over, hvad du har lavet de sidste 2 uger.
Har du taget bussen i stedet for cyklen? Har du været meget på cafe? Eller har du haft en stresset periode og været for træt til at få motioneret? Skriver du alt ned, som du har indtaget og al fysisk aktivitet, du har foretaget, vil du have mulighed for at se, hvorfor dit vægttab er gået i stå.

Når du starter på en ugeplan eller opskrifter i de mange Senseopskrift bøger behøver du ikke at spise op, mærk om du er mæt- DU MÅ GERNE LEVNE.

God fornøjelse med vægttabet og brug din konsulent til at få vægttabet på rette kurs