Grøntsagssuppe

4 personer
4 mellemstore kartofler
1 pose blandet rodfrugter
2 spsk frisk timian
1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
150 gr grønne bønner
100 gr frosne ærter
1 liter grøntsagsbouillon
200 gr brune bønner

2 spsk hakket persille

Sådan gør du
Læg bønnerne i blød dagen før. Skyl og sæt dem over i frisk vand i 45 min
Skær kartoffel, pastinak, persillerod og gulerod i små tern.
Svits timianbladene i olien et minuts tid sammen med hvidløget, tilsæt bønnerne og derefter bouillonen.

Kog det op, tilsæt derefter kartoffelternene, og lad det småkoge i 10 minutter til kartoflerne er næsten møre. Derefter tilsætter du pastinak, persillerod og gulerod og lader det koge endnu et par minutter, til de er møre, og til allersidst tilsætter du broccoli.

Servér suppen drysset med persille.
Du kan evt erstatte bønnerne med kylling