Hokkaido suppe med bagt fisk
Jeg nåede ikke forbi fiskebilen i onsdags, så jeg måtte lige forbi Fiskehandleren i Rødovre centreret i går, og de havde en flot mørk sej side til kun 48 kr.
En Hokkaido har længe stået på køkkenbordet, så retten blev til Hokkaido suppe med bagt fisk
Hvad skal du bruge
Stil ovnen på 180 grader
3 personer
1 mørk sej eller torsk (ca. 140 gr. Pr person)
Dukkah krydderier eller salt og peber
1 Hokkaido
1 spsk. Rød karry pasta
2 fed hvidløg
2 store skalotteløg
1 spsk. Olivenolie til stegning
4-5 spsk. kokosmælk
2 spsk. Græskarkerner
½ spsk olie
1 tsk. Salt
Halver og tag ud af græskarret med en ske, og kasser dette! Skær kødet mindre stykker. Skræl og pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem fint. Sauter løgene i en gryde med 1 spsk. Olivenolie og den røde karry.
Tilsæt græskar, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt koldt vand, så det dækker græskaren. Lad det simre i 25 minutter under låg.
Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem i 5 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber og evt. lidt sukrin gold. Tilsæt evt. lidt mere rød karry.
Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Hak dem gerne groft.
Rens og rengør fisken og skør den i mundrette størrelser, krydder dem med dukkah eller salt og peber og gerne røget paprika. Læg fisken på et bagepapir med olivenolie og steg det i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Sense tallerkenmodel
HF1(2) Hokkaido , løg
HF3 Mørk sej
Hf 4 et flute
fedt olie, kokosmælk* og græskarkerner
Vælger du kokosmælk light tæller det i mælk