Hummus med ærter
Elsker Ærtehummus i sær om spmmeren med masser af sprøde grøntsager, som blomkål, gulerødder og agurk. Jeg kan også lige at bage f.eks grønne bønner og blomkål til.
Jeg bruger (optøede) ærter fra frost til selve hummussen, men kan godt lide de knasende friske ærter til at pynte med.
Opskriften er til ca. 6 personer som snack eller 2 personer, som dit protein
240 g kikærter, tilberedte (det er helt okay at bruge en dåse)
200 g ærter, overhældt med kogende vand
1 fed hvidløg
1 håndfuld mynteblade
2 spsk. tahini
½ dl citronsaft
1-2 spsk olivenolie
Salt
Skyl kikærterne og sæt dem i blød natten over.
Kog kikærterne sammen med laurbærbladet i ca. 45 minutter, eller til de er helt møre. Dræn vandet fra, men gem lidt. Kassér laurbærbladet.
Blend kikærter, ærter, hvidløg, mynte, tahini, citronsaft og olivenolie til hummus. Smag til med salt. Jo mere du blender den, jo mere glat og cremet bliver den