Januar skal være måneden, hvor du oser af overskud og får din krop i balance

Den 1. januar er for mange lig med suppekure, juicekure og ”tøm køleskabet for julemad”.Eller nye slankepiller, som eksempelvis den der resulterede i at en 25 årig fik et sort ben.Læs artikel her

En lyn kur er ikke hvad du får hos mig, men at tømme køleskabet for julemad kan jeg kun anbefale. Skil dig af med alle juleresterne, som du alligevel er træt af at spise og som kun sætter sig på sidebenene og din dårlige samvittighed. Tag en kold tyrker, når det kommer til; alkohol, sukker, hvidt brød, ris og pasta og oplev på din krop hvordan sukkertrangen er væk efter den første uge.

Jeg bestræber mig på at hjælpe andre med at få skræddersyet et sundt liv, som kan blive ført resten af året. Det er ikke en slankekur eller et halvhjertet nytårsfortsæt, men redskaber til at implementere sunde vaner i din livsstil. Januar skal være måneden hvor du oser af overskud og får din krop i balance. Det handler basalt set om at føle sig godt tilpas, blive opmærksom på hvad man egentlig har brug for – og så dosere man derfra. Vær dog opmærksom på ikke at kaste dig ud i for mange begrænsninger på samme tid. Bare fordi kalenderen pludselig siger 2017 betyder det ikke at du er et nyt menneske med superkræfter, der ingen cravinger har. Vær din egen bedste ven, gør noget godt for dig selv og bestem dit eget tempo.

Her får du 9 sundhedsråd, som du kan implementere i januar og dermed få en sundere dagligdag.

  1.  Drik vand! Vi hører det så ofte. Det står på alle siderne i damebladene og alle snakker om det. Alligevel bliver der ofte drukket mere kaffe end vand i løbet af en hård mandag og det skal laves om. Drik et stort glas vand før hvert måltid og som et mellemmåltid.
  2. Spis varieret grønt og spis masser af det! Jeg ligger hver måned inspiration op om hvilke grøntsager der topper netop den måned og dermed smager allerbedst. Spis efter årstiderne og få allermest ud af smagen og friskheden.
  3. Spis morgenmad  Ved at spise morgenmad kickstarter du din forbrænding allerede ved morgenstunden. Sumobrydere er nok de eneste, der skal tage kropsfedr på og derfor vælger de at springe morgenmaden over efter 8 timers søvn hvorefter deres stoftskiftet bliver lavt.
    Lav din egen mad og prøv en masse nye lækre opskrifter i januar. Når vi køber færdiglavet mad i butikker eller på restauranter kan du aldrig med sikkerhed vide hvad de indeholder. Sørg for at tjekke varefortegnelsen på den mad, du køber i supermarkedet. Det kom som et chok for mig hvor meget sukker der rent faktisk må tilføjes i produkterne selvom der står ”sukkerfri”.
  4. Ud og gå! Tag din ægtefælde, kæreste eller veninde i hånden og få en masse frisk luft. Sofaen og fjernsynet løber ingen steder! Tilmeld dig evt. Januar challenge – Få flere km i benene! 💪, som Katrine Krygell fra Lyngby holdet har oprettet.
  5. Skab klarhed over hvad du spiser. Den lille proteinbar du lige lægger ned i indkøbskuren, skal tælle med i regnskabet. En god ide af at skive ned eller tag et billed af alt det du spiser.
  6. Spis fedt Når du går i gang med et vægttab, er der en lille risiko for, at du får for lidt fedt og det kan faktisk sætte dit vægttab i stå, 1-3 spsk fedt til hvert måltid.
  7. Pas på med Bland selv kuren Du har måske været på flere kure som vægtkonsulenterne, LCHF og vælger det bedste ud fra hver, det kan desværre ende med at du får for mange kalorier.
  8. LUK SKUFFEN Det er uundgåligt at have dage hvor du falder i, og det kan være fristende at tænke “så kan det også være lige meget” Men sig pyt luk skuffen og spis et velbalancereret måltid efterfølgende.Dette har virket på rigtig mange af mine kunder, blandt andet Birte som har tabt 30 kg på et år.