Kaffe versus Matcha
For 3 år siden nævnte Søs Wollesen, at når man nærmere sig overgangsalderen vil 2-3 kopper kaffe være bedst. Dette var ikke en nem opgave, eftersom jeg drak 8-10 kopper kaffe om dagen. Så de sidste par år har jeg drukket mig igennem en hel del Pukka te, for at finde en, som jeg kunne lide. Jeg har også fundet ud af, at min søvn er blevet bedre efter, at jeg har udskiftet kaffen efter 16 til te.
Lidt statistik : 7 ud af 10 voksne drikker kaffe. Så kaffe er stadigvæk den mest eftertragte opkvikker.
Kaffe har vist sine sundhedsmæssige fordele , men hvordan fungerer det sammenlignet med Matcha?
Matcha indeholder L-Threonin, en aminosyre, der hjælper din krop til at behandle koffein anderledes og skabe en tilstand af ro men samtidig frisk. Matcha har meget mindre koffein end kaffe, hvilke giver en lavere puls, mere vedvarende energi boost – uden nedbrud i slutningen. L-Threonin forbedrer også fokus og hjælper dig med at koncentrere sig.
Matcha har langt højere niveauer af antioxidanter, som beskytter mod sygdom og aldring. Ved 1573 ORAC (ilt radikale absorbans kapacitet) enheder per portion, det er en af de allerbedste kilder til antioxidanter i verden.
Matcha giver fibre og næringsstoffer, som kaffe ikke gør herunder klorofyl, vitamin A og vitamin C.
Mange mennesker oplever, at matcha øger deres niveau af vedvarende energi til fire til seks timer. Matcha giver en rolig, stabil energi, der kommer fra sin unikke kombination af koffein og L-Threonin.
Jeg anbefaler ikke, at drikke matcha på tom mave. Ligesom andre produkter med koffein, kan det medføre en uro i maven.