Sahras kanelstjerner:

Arbejdstid ca. 90 Min.
Kagerne tørrer efterfølgende 6 timer og bages kort ved høj varme.

Hvad skal du bruge

3 friske æggehvider (ca. 90 g)
1 knivspids salt
250 g flormelis (sukrin kan med fordel benyttes) -tag ca. 1 d flormelis fra til glasur
( man kan også bruge sukrin gold/melis til kagerne -selvfølgelig ikke til glasuren)
1.5 spsk  kanel
350 g finthakkede Mandler
0.5 spsk. Kirsch ( kirsebærbrændevin)

Sådan laves de:
1. Pisk æggehvider og salt til marengs.
2. Vend flormelis forsigtigt i massen, 6 spsk. (ca. 1 dl) tages fra til glasur og opbevares tildækket i køleskabet.
3. Bland kanel og mandler med Kirsch og vend det efterfølgende i æggemassen -saml til en dej.

Glasur:
1-2 dl flormelis
1 æggehvide

Stjerneformen:
Dejen deles i mindre portioner og rulles ud til 1 cm tykkelse mellem to stykker plastposer/frostposer eller på et lag sukker.
Dejen løses fra underlaget med en bage spatel -og stik så stjerner ud. Det er en god ide at stjerneformen dyppes sukker mellem hver udstikning.
Stjernerne sættes af på en bageplade med bagepapir på.

Glasering/tørring: Kom et lille jævnt lag glasur på i midten af stjernen og træk med et lille træspyd glasuren ud i stjernespidserne. Lad kagerne stå og tørre i rumtemperatur ca. 6 timer eller over natten.
Afbagning: Bages ca. 5 minutter i midten af ovnen i en forvarmet ovn ved 230-250 grader. Hold øje med ovnen -og ovndøren kan med fordel holdes let åben under bagning, så glasuren forbliver hvid.
Kagerne tages ud og afkøles på en rist.

Holdbarhed:
Ubagt, kan dejen fryses og så vi holdbarheden være ca. 2 måneder Optøning: over natten i køleskab eller 2-3 timer på en rist i stuetemperatur. Bagt: Småkagerne kan holde ca. 4 uger når de opbevares i en dåse godt lukket, koldt og tørt opbevaret.