Sommersalat med figner

Figner er sprængfyldt med kostfibre og er sunde for maven

Marked i Alicante fik figner i går og de smager søde både i salater eller til A38/skyr eller hytteost.

Figner har et markant lavere kalorieindhold end dadler, der tilmed går hånd i hånd med langt flere fordøjelsesfremmende kostfibre. Også på mineralsiden og især på antioxidantsiden indtager fignerne en klar førerposition. Netop antioxidanterne er fignernes helt store trumfkort.

 

Hvad skal du bruge

4 personer

150 gram blandet salat
1 squash
4 figner
80 gram feta(4 spsk,)
Olivenolie til squash

Dressing
2 spsk. olivenolie med citron
1. spsk. fibersirup eller honning
salt og peber

Skær Squashen i mindre tern og steg dem ca. 5 min på panden ved medium varme sammen med olie.
Skyl og snit salaten(jeg brugte rester af spinat, rød spidskål og hjertesalat). Boost det med de stegte squash, feta og figner i skiver. Top det med dressingen lige før den skal spises.

Her er salaten serveret med lammechops, 1 kartoffel, grøntsager på spyd og hjemmelavet tzatziki

ziki