Karamelliserede porre og grønne asparges

En nem opskrift til 2 som kan varieres til årstidens grøntsager.

I maj er der sæson for porre, asapges og tomater, og ved at karamelliserede porre bliver smagen helt fantastisk.

1 person giver 440 kcal og 26 g protein.

Hvad skal du bruge

  • 4 æg
  • 2 bæger æggehvide
  • 10 g vesterhavsost eller parmesan

 

  • 3 porre
  • 1 lille bundt asparges
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt basilikum
  • 1 spsk olivenolie med citron
  • 1 spsk hvidvineddike eller æblecidereddike
  • Salt og peber

Hvad skal du gøre

Skyl porrene grundigt for jord, skær dem på langs i strimler. Steg dem 20 min i olie og honning. Vend dem et par gange så de ikke brænder på, de skal blive karamelliseret.

Steg aspargene med 2-3 min

Pisk æggene med osten. Hæld 10 g smør på panden og hæld æggemassen over grøntsagerne.

Steg æggemassen stiv evt vende den ud på et grydelåg eller stege den færdig i ovnen.

Serverer tomatsalaten til, halve tomater vendt i citronolie og eddike samt friske krydderurter.