Falafel
Hvad skal du bruge
50 gr aubergine
50 gr squash,
½ løg
15 g olie
1 håndfuld frisk persille
1 spsk citronsaft
1 æg
1 fed hvidløg
½ løg
30 gr dukkah(jeg bruger den fra Mill& mortar, men du kan blande den selv, se https://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/dukkah1)
10 gr olie til stegning
grøn salat
50 g peberfrugt
100 gr kogte kikærter
1 tsk falafelkrydderi(hvis du ikke har det, så brug stødt koriander og spidskommen)
salt & peber
Hvordan gør du
Skær alle grønsagerne i skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Bag dem i en varm ovn ved 200º i ca en halv time, til de er godt møre.
Kom herefter grønsagerne i en foodprocessor med olie og koriander. Kør kort til en grov konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber. Rengør foodprocessoren.
Kom kikærter, æg, hvidløg, skalotteløg, rasp og krydderier i foodprocessoren. Kør det igennem til en fast fars.
Form små kugler af farsen, steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en pande eller bag dem i en varm ovn ved 200 º på bagepapir, der er penslet med olie.
Servér falaflerne med dippen og lidt grøn salat.