Genvind Gejsten og overkom de psykiske udfordringer ved et vægttab

Genvind Gejsten og overkom de psykiske udfordringer ved et vægttab

Det skulle efter sigende være pærelet at tabe sig. ”Spis mindre end du plejer”, og du vil tabe dig. Det er heller ikke et helt skævt udsagn, men for mange er det desværre ikke så enkelt igen. Når du starter på et vægttab vil det være en god ide at arbejde med din psyke. I denne uge har vi talt om appetit og mæthed, men den mest almindelige udfordring er mangel på gejst, motivation og drivkraft. Alle 3 synonymer for samme succeskriterium, der kræver arbejde at genfinde. Til inspirationerne på holdene og de individuelle forløb arbejder jeg sammen med mine medlemmer på, at genfinde motivationen til, at opnå idealvægten. Dette gøres i samarbejde med uddannet læge, zoneterapeut og psykoterapeut Søs Wollesen, som netop er ude med sin nyeste bog, der omhandler de psykiske udfordringer under vægttab” Aldrig mere slankekur”:

Hvad er din drivkraft? Lær dig selv bedre at kende

Vi er alle forskellige og vores drivkraft kommer tilmed forskellige steder fra. Det er derfor nødvendigt at du vender blikket indad, og gør dig nogle tanker om hvad der trigger din motivation. Forsøg at sætte det ind i en hverdags kontekst – hvad motiverer dig på din arbejdsplads eller i andre situationer? Bliver din motivation øget af at lave en detaljeret plan over dit vægttab? Eller motiveres du mere af inspirationsopskrifter som du kan kokkerere?

Identificer dig med nedenstående præstationsmønster og bliv klogere på, hvordan vi sammen skal gøre din motivation til en permanent tilstand. Når jeg arbejder med mine medlemmer er fokus ikke udelukkende på vægtens display, men også at du finder den rette balance og en livsstil du kan holde.

Konkurrence mennesket: Konkurrence menneskerne er dem der taber sig hurtigst, fordi de sætter sig realistiske mål, som de gør alt i deres magt for at opnå. Det kan være en kæmpe fordel for medlemmer med en snært af konkurrence-genet, at påbegynde vægttabet med en ven eller et familie medlem. Udover at det giver en utrolig glæde, at have hinanden, som støtte kan det også være en motiverende faktor, at følge med i hinandens vægttab.

Den madglade: Skyldes de overflødige kilo en kærlighed til mad, som du ikke er villig til at give op til fordel for ”slankemad”? Det behøver du heldigvis ikke når du er medlem hos mig. Her er der spandevis af inspirationsopskrifter at hente, som vil ændre din indstilling til begrebet ”slankemad”. Jeg går ind for (rigtig mad), som skal være lækkert, og passe ind i en hverdagskontekst. Rigtig mad som giver dig energi, livsglæde og på ingen måde mangler smag.

Vanemennesket: Er det ikke rigtig blevet søndag, hvis ikke du har fået en ordentlig ostemad på franskbrød? Eller er weekenden ikke helt skudt i gang uden fødderne oppe og et glas vin ved hånden? Vi er meget mere vanemennesker end vi muligvis vil erkende, og det er helt naturligt. Har du mange faster vaner som du har inkorporeret gennem mange år? Så skal du ikke opgive dem alle på én gang, da dit vægttab dermed vil blive en uoverkommelig opgave. Er du vanemenneske vil jeg sætte mig sammen med dig, og gennemgå dine vaner én for én. Vi vil sammen overveje hvilke vaner, der bør skiftes ud med sundere alternativer samt hvilke du sagtens kan holde fast på. Du vil blive overrasket over hvor lidt tid det tager, at ændre på en vane, og udskifte dem med sundere alternativer.