Hyldebærsuppe

Niels er opvokset med hyldebærsuppe og saft, og da vores hæk bugner med hyldebær gik han i gang i lørdags og udover suppen, som I får opskriften på her, blev det også blandet op med vodka, da det skulle hjælpe på forkølelse.

Hvad skal du bruge

3-4 liter vand
10 klaser friske hyldebær
4 pære eller æbler – skåret i både
10 cm ingefær – skåret i skiver
1 stk. kanel
2 hele nelliker
100 sukker/sukrin

2 spsk kartoffelmel til jævning

Sådan gør du

Bærklaserne skylles grundig. Bær, æbler, vand og krydderier koges ved svag varme i 45min.

Saften sies fra – varmes forsigtigt igennem og jævnes med kartofelmel. Hvis du bruger Sukrin, så vent med at putte det i til sidst.

Servér evt. med hakkede nødder, som du lige har ristet let på en pande og vi har brugt græsk Youghurt eller is ovenpå.