Muslinger med chorizo

Det er første gang jeg har lavet muslinger, fik det for 20 år siden i Frankrig, men har ikke smagt det siden og slet ikke lavet det før. Opskriften skulle være uden fløde så jeg faldt over denne opskrift, som er tilpasset til vægttab. Det er ikke sidste gang vi skal have denne og familien var enig.

2 personer

Hvad skal du bruge

1 spsk olivenolie
1 hakket løg
1 dåse cherrytomater på dåse
1 dl hvidvin
1 chorizopølse
salt og peber
½ kg blåmuslinger
½ dl hønsebouillon
friske krydderurter jeg brugte koriander
1 citron

hvordan gør du

Rens blåmuslingerne under rindende vand (husk at pille skægget af). Hvis muslingerne er åbne duer de ikke(du kan evt slå dem på kanten på bordet, så lukker de)

Skær chorizoen i små tern og hak løget

Varm olien op ved middelhøj varme. Kom løgene i og steg dem under omrørning til de er klare ca. 3 min. Tilsæt chorizo og sauter 2 min mere. tilsæt tomaterne og hvidvinen og lad det simre i 10-15 min. Smag til med salt og peber.

Opvarm en stor gryde med muslingerne og hønsebouillonen – læg låget på. Steg det i 5 min indtil muslingerne har åbnede sig. Hæld tomat og pølse blandingen over muslingerne.
Tilsæt de hakkede koriander