Rabarberkompot
Ingredienser
Rabarberkompot
Jeg bruger også jordbær, så de ikke skal have så meget sukker – vent med sukker til kompotten er færdig.
600 g rensede rabarber(frosne kan også bruges, fandt dem i Coop i sidste uge)
200 g jordbær (friske eller frosne)
2 tsk. vanilje eller 1 vaniljestang
sukker
Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan evt, skylles med atamon.
De friske rabarberne skæres i mindre stykker, ca. 2-3 cm.
Kom rabarber, jordbær og vanilje i en stor gryde og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smages til med sukker.
Smag til med sukker.
Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af, hæld kompotten i de skolde glas, kan holde 1 måned i køleskabet.
Hvad gør du
Skyl og skær rabarberne i små stykker. Koges let i 20 min sammen med lidt vand og vanilje. Kan sagtens holde sig 1-2 uger på skoldede sylteglas.
Spis kompotten på skyr, hytteost eller A38 med müsli, på is, i pandekager eller til koteletten eller den røde bøf på grillen.
Tip: Du kan variere kompotten ved at tilsætte 1 kanelstang eller hakket ingefær i stedet for vanilje. Kompot kogt på ½ jordbær og ½ rabarber er også rigtig dejligt.