Rabarberkompot

Ingredienser

Rabarberkompot

Jeg bruger også jordbær, så de ikke skal have så meget sukker – vent med sukker til kompotten er færdig.

600 g rensede rabarber(frosne kan også bruges, fandt dem i Coop i sidste uge)

200 g jordbær (friske eller frosne)

2 tsk. vanilje eller 1 vaniljestang

sukker

 

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan evt, skylles med atamon.

De friske rabarberne skæres i mindre stykker, ca. 2-3 cm.

Kom rabarber, jordbær og vanilje i en stor gryde og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smages til med sukker.

Smag til med sukker.

Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af, hæld kompotten i de skolde glas, kan holde 1 måned i køleskabet.

 

 

Hvad gør du

Skyl og skær rabarberne i små stykker. Koges let i 20 min sammen med lidt vand og vanilje. Kan sagtens holde sig 1-2 uger på skoldede sylteglas.

Spis kompotten på skyr, hytteost eller A38 med müsli, på is, i pandekager eller til koteletten eller den røde bøf på grillen.

Tip: Du kan variere kompotten ved at tilsætte 1 kanelstang eller hakket ingefær i stedet for vanilje. Kompot kogt på ½ jordbær og ½ rabarber er også rigtig dejligt.