Sådan tabte Allan 30 kilo”Jeg er kun lige begyndt”

 

Hvad har dit vægttab betydet for dig?

At tabe 30 kg har betydet, at jeg kan klare de fysiske udfordringer, der er i mit arbejde som malersvend. Min krop er ikke længere i vejen for, at jeg kan udføre mit arbejde fuldt ud, og det har givet mig en utrolig glæde. Derudover har jeg fået et kæmpe overskud og en energi, som jeg aldrig har haft før. Jeg er en gladere og mere aktiv far for mine børn og der er ikke noget, som jeg finder vigtigere i hele verden.

Allan er 46 år gammel og går på mit Herlev hold, hvor han bliver vejet hver uge. Han har tabt 30 kg og fortsætter indædt sin kamp mod kiloene. Med lange arbejdstider som malersvend kræver det, at tænke 10 skridt fremad, og dette indebærer at planlægge madpakker for både ham selv og hans 2 børn. Allan håber at kunne inspirere andre mænd, som står i samme situation ved at vise hans før/efter billede samt fortælle om den livsstils ændring han har lavet.

Har du altid været overvægtig?

Jeg blev først overvægtig da jeg var sidst i 20’erne. Jeg forestiller mig, at der er mange mænd, som oplever, at kunne spise som de lyster gennem teenager årene, og sidst i 20’erne modtager regningen for en usund livsstil.

Hvornår begyndte du dit vægttab første gang?

Jeg startede hos Vægtkonsulenterne, hvor jeg tabte 16 kg da jeg bestemt vejede 16 kg for meget. Jeg har altid vidst at den rigtige måde at tabe sig på er ved at spise sundt, og spise rigtig mad. Jeg har derfor ikke været ude i diverse protein, stenalder eller andre specielle slankekurer. Jeg kendte programmet hos Vægtkonsulenterne, og vidste at dét var det rette for mig. Hvad jeg dog ikke vidste var, at programmet blev for svært at holde vægten på. De 16 kg jeg havde tabt røg derfor hurtig på igen, og jeg tog endnu flere på. Min ekstreme overvægt besværliggjorde mit arbejde som malersvend, da det var en voldsom belastning for min krop, at skulle arbejde fysisk hver dag. Jeg kunne derudover mærke, at min alder ikke kunne bære den store overvægt længere, og alvorlige følger for mit velbefindende var begyndt at vise sig.

Hvor finder du din daglige motivation?

Min motivation for at fortsætte min sunde livsstil kommer af det velbefindende jeg har fået. Derudover nyder jeg min nye aktive livstil, som jeg er kommet til at føre. Allan har inspireret sin mor til at starte. Hun startede for 6 uger siden på et Springbrætshold i Lyngby og har allerede tabt 7 kg på Sensekost og Allan glæder sig til at komme hjem og få det nye spændende retter hos sine forældre.

Allan elsker selv, at lave mad og deler gerne sine opskrifter på facebook, her er

Hans ide til en super fantastisk

Chili Con Carne.
2 Zittauerløg i både
1 rød snack-peber i skiver
3-4 fed hvidløg i grove stykker
2-3 grønne og røde chilipebre med kærner
2 cm tørret Chipotle
1-2 hakket syltet Chipotle
1/2 portion hakket mager okse
1/2 portion bønner efter eget valg (Butterbeans)
1 ds hakkede flåede tomater
1 tsk røget Paprika
Salt og peber
1-2 tsk Sukrin

allanchilli1allanchilli2
Det hele svitses sammen i en dyb pande og tilsættes 1/2 tomatdåse vand og stilles til at simre i en times tid under låg hvorefter det reduceres til passende tyk konsistens og serveres med kold rissalat og hvidløgsskyr.

Velbekomme.