Aubergineruller med ricotta og quinoa/eller oksekød
Fredag er dagen hvor jeg tit er træt efter en lang uge, den bedste måde for mig at slappe af, at eksperimentere i køkkenet. I går fik jeg lyst til at lave en ny ret, som jeg har set flere gange på instagram. Jeg ved ikke, om der er nogle af jer, der har det ligesom jeg, men madlavning er en god måde, at koble af på.
Hvad skal du bruge:
Aubergineruller
2 store auberginer
2 spsk. olivenolie
Salt
En god Tomatsauce
Fyld
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 bakke brune champignoner
400 g hakkede oksekød(kan erstattes med quinoa, hvis du ønsker en vegetarret)
1 håndfuld frisk persille
Salt og friskkværnet peber
Pisket ricotta
1 pakke ricotta
1 spsk. olivenolie
1 spsk fintrevet parmesan
Salt
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær auberginerne i 1/2 cm tykke skiver på langs(jeg brugte et mandolin), og læg dem på bagepapir på en bageplade. Aubergineskiverne sættes i ovnen i 20 minutter, indtil de let gyldne.
Lav nu fyldet. Brun det hakkede oksekød og tilsæt hakket løget, pres hvidløget og svits det på en pande i olivenolie, indtil løgene er gennemsigtige. Rens champignonerne, hak dem groft, og tilsæt dem. Smag det til med salat og peber, og lad det stege, indtil champignon-stykkerne tager farve og bliver gyldne.
Fordel tomatsaucen på et ildfast fad.
Pisk ricottaosten sammen med olivenolie og revet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 spsk. fyld i den tykke ende af hver skive. Rul aubergine skiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet. sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten sprød.
Tips
Skift oksekødet ud med røde Quinoa, det gjorde retten mere let og smagte fantastisk.