Hjemmelavet burger med bøf af sorte bønner
I lørdags stod det på burger fra den nye Sensebog “Festlige retter“. Min datter og jeg var ikke til oksekød så vi valgte en vegetarbøf med sorte bønner.
Bøf:
2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld koriander/persille
2 tsk tørret oregano
200 g kogte, sorte bønner
salt
1 æg
1 spsk. husk
1 spsk mel
Kokosolie til stegning
Sådan gør du
Kom løg, hvidløg, koriander, oregano(evt lidt chili) i en foodprocessor, og blend det sammen til en hakket masse . Kom bønner i, og blend dem med. Krydr med salt, og rør et æg i massen. Saml massen med mel og husk. Lad det trække 5-10 min .Steg to store eller fire små bøffer i rigeligt olie på en varm pande. De skal have ca. 5 min på hver side. Vend dem forsigtigt.
Servere dem i en grahamsbolle(vi brugte dem fra Opskriftbog 1) sammen med hjemmelavet agurk og rødbedesalat.
Evt gucamole og lidt salat.
Agurk og rødebedesalat er bare det nemmeste at lave selv.
Skær agurken/rødbeden i skiver. Kog ½ liter vand og ½ liter æbleeddike sammen med 2 spsk fiber sirup clear, salt og peber. Grøntsagerne skal ligge i lage i minimum 1 time.